Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Ekonomika

Vláda aktualizovala plán transformácie uhoľného regiónu horná Nitra

Na snímke zľava minister investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Richard Raši (Hlas-SD) a štátna tajomníčka ministerstva životného prostredia Gabriela Matečná diskutujú počas výjazdového rokovania vlády v Handlovej v okrese Prievidza v stredu 15. mája 2024. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Vyplýva to z návrhu ministra regionálneho rozvoja Richarda Rašiho (Hlas-SD), ktorý v stredu schválila vláda.

Bratislava/Handlová 15. mája (TASR) - Akčný plán transformácie uhoľného regiónu horná Nitra bol aktualizovaný na lepšie reflektovanie prechodu od plánovacej do implementačnej fázy. Vyplýva to z návrhu ministra regionálneho rozvoja Richarda Rašiho (Hlas-SD), ktorý v stredu schválila vláda.

Úpravy v akčnom pláne zahŕňajú aktualizáciu niektorých častí o posledné dostupné dáta, odstránenie nerelevantných opatrení, zlúčenie niektorých priorít či zjednodušenie kapitol.

S cieľom zachytiť pohľad kľúčových zainteresovaných strán na implementáciu akčného plánu, ako aj možné návrhy zmien v jeho prioritách a opatreniach boli pred medzirezortným pripomienkovým konaním oslovené vybrané kľúčové subjekty v rámci regiónu.

"Diskusie s nimi prebiehali vo veci aktualizácie akčného plánu, aby ich vstupy boli zachytené vopred, čo však nevylučuje možnosť, aby sa tieto subjekty zapojili do aktualizácie akčného plánu aj v rámci medzirezortného pripomienkového konania," uviedol predkladateľ.

Diskusia sa uskutočnila konkrétne s Trenčianskym samosprávnym krajom, mestami Prievidza, Partizánske a Handlová, ako aj s občianskym združením Priatelia Zeme - CEPA a so zástupcami súkromného sektora.