Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Ekonomika

Vláda schválila zámer výstavby nového jadrového zdroja

Snímka z výjazdového rokovania vlády v Handlovej v okrese Prievidza v stredu 15. mája 2024. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Vládny kabinet zároveň uložil predkladateľke návrhu ministerke hospodárstva a ministrovi financií, aby do 31. októbra 2024 predložili na rokovanie vlády návrh podmienok výstavby NJZ (5. blok).

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava/Handlová 15. mája (TASR) - Vláda na svojom výjazdovom rokovaní v Handlovej schválila zámer výstavby nového jadrového zdroja (NJZ) s inštalovaným výkonom do 1200 megawattov (MW) a s využitím existujúcej infraštruktúry v lokalite Jaslovské Bohunice.

Vládny kabinet zároveň uložil predkladateľke návrhu podpredsedníčke vlády a ministerke hospodárstva Denise Sakovej (Hlas-SD) a ministrovi financií, aby do 31. októbra 2024 predložili na rokovanie vlády návrh podmienok výstavby NJZ (5. blok) v lokalite Jaslovské Bohunice, termíny prípravných a realizačných prác, predpokladaný harmonogram výstavby, finančné zabezpečenie výstavby a proces výberu investora a technológie vhodnej pre výstavbu NJZ.