Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Futbal

Duran priblížil Aston Villu k Lige majstrov

Futbalista Aston Villy Jhon Duran sa teší po strelení svojho druhého gólu v zápase 37. kola anglickej Premier League Aston Villa - FC Liverpool v Birminghame 13. mája 2024. Foto: TASR/AP

Mužstvo Unaia Emeryho je v tabuľke štvrté s päťbodovým náskokom pred Tottenhamom.

Birmingham 14. mája (TASR) - Kolumbijský futbalista Jhon Duran priblížil Aston Villu k účasti v budúcosezónnej edícii Ligy majstrov. Dvadsaťročný útočník strelil dva góly v záverečných piatich minútach 37. kola anglickej Premier League a zaistil tímu remízu 3:3 proti Liverpoolu. Mužstvo Unaia Emeryho je v tabuľke štvrté s päťbodovým náskokom pred Tottenhamom. Hotspur odohrá do konca sezóny ešte dva zápasy, Villa už len jeden.

Nebyť zranenia striedajúceho Nicola Zaniolu, Duran by sa možno ani nedostal na ihrisko. Kolumbijčan najprv využil chybu Alexisa Mac Allistera a z hranice šestnástky prestrelil Alissona. O tri minúty neskôr sa tešil opäť, keď sa prihrávka Moussa Diabyho odrazila od jeho stehna priamo do brány. "Jhon je trocha blázon. Niekedy je nočnou morou mať ho v tíme, ale má aj chvíle, keď ukáže svoju kvalitu," uviedol podľa agentúry AFP kapitán John McGinn.

Tím z Birminghamu pritom nezačal dobre, brankár Emiliano Martinez daroval Liverpoolu úvodný gól už po dvoch minútach, keď si do vlastnej siete zrazil loptu Harveyho Elliotta. Villa odpovedala zakončením Youriho Tielemansa. Hostí však ešte v prvom polčase dostal späť do vedenia Cody Gakpo a po prestávke Jarell Quansah hlavou zvýšil na 3:1. Potom však nastali chvíle Durana, ktorý zariadil pre mužstvo cenný bod. Villa mohla rozhodnúť o svojej prvej účasti v najprestížnejšej európskej súťaži od roku 1983 ešte v úplnom závere pondelkového duelu, ale Diabyho prudkú strelu zneškodnil skvelým zákrokom Alisson.

"Som vyčerpaný, viac ako hráči. Sme veľmi hrdí na tím, aký výkon predviedli v závere. Síce sme nevyhrali, ale ukázali veľkú túžbu zdolať Liverpool a potvrdiť štvrté miesto," uviedol Emery. Jeho mužstvo má všetko vo vlastných rukách, keďže cez víkend ho čaká duel na pôde Crystal Palace. Villa sa však môže tešiť už v utorok večer, keď Tottenham nezaboduje naplno proti obhajcovi titulu Manchestru City. "Ku koncu sme sa len brilantne snažili. Bolo to náročných pár týždňov. Tréner to neprizná, ale do toho dávajú úplne všetko. V utorok budeme fandiť City," skonštatoval McGinn.

Liverpool už s istotou skončí na treťom mieste, k lepšiemu umiestneniu by mu nepomohlo ani víťazstvo na pôdy Villy. "Dnes nám to ušlo, o tom niet pochýb. Urobili sme chybu pri góle na 3:2 a v tom momente sme im pomohli a strelili aj vyrovnávajúci gól. Necítim sa frustrovaný, aj keď možno by som mal. Takéto zápasy sme už videli, v ktorých jeden tím hrá úplne o všetko," uviedol Jürgen Klopp, kouč "The Reds". Pre nemeckého kormidelníka to bol predposledný zápas na lavičke tímu. Svoje deväťročné pôsobenie na Anfielde uzavrie v nedeľu v domácom stretnutí proti Wolverhamptonu Wanderers.