Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Futbal

Tedesco vylúčil účasť Courtoisa na šampionáte v Nemecku

Na archívnej snímke Thibaut Courtois. Foto: TASR/AP

Courtois má s trénerom napäté vzťahy od júna 2023 po tom, čo pri neúčasti zraneného Kevina De Bruyneho nosil namiesto neho kapitánsku pásku útočník Romelu Lukaku.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Brusel 30. apríla (TASR) - Belgický futbalový brankár Thibaut Courtois s určitosťou vynechá tohtoročné ME v Nemecku. V utorok to potvrdil tréner národného tímu Domenico Tedesco. Belgičania začnú európsky šampionát 17. júna duelom proti Slovensku, v E-skupine sa stretnú aj s Rumunskom a Ukrajinou.

Courtois vynechal celú sezónu pre zranenie väzov v kolene, ktoré utrpel v auguste minulého roka. V marci sa 31-ročný brankár Realu Madrid vrátil do tréningového procesu, no privodil si ďalšie zranenie kolena a podstúpil druhú operáciu v priebehu ôsmich mesiacov. "Sústredíme sa na hráčov, ktorí sú v dobrom zdravotnom stave," uviedol podľa agentúry AFP Tedesco. Courtois má s trénerom napäté vzťahy od júna 2023 po tom, čo pri neúčasti zraneného Kevina De Bruyneho nosil namiesto neho kapitánsku pásku útočník Romelu Lukaku.

Kouč "bieleho baletu" Carlo Ancelotti dúfa, že Courtois sa vráti do zostavy v sobotňajšom ligovom stretnutí proti Cadizu.