Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Regióny

Cykloturisti môžu na bicykloch spoznávať Žitný ostrov so sprievodcom

Ilustračná foto. Foto: TASR – František Iván

Účastníci nenáročných výletov po rovinatom teréne nepotrebujú špeciálne vybavenie, stačia vlastné bicykle a občerstvenie. Počet miest je obmedzený, preto je potrebné vopred si zabezpečiť miesta.

Trnava 16. marca (TASR) - Turisti na bicykloch a v sprievode odborníkov budú môcť spoznávať krajinu okolo Dunaja. Cyklotúlačky po Žitnom ostrove pripravila Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Trnavský kraj a konať sa budú každú júnovú sobotu, informovala Agáta Mikulová, riaditeľka KOCR.

Účastníci nenáročných výletov po rovinatom teréne nepotrebujú špeciálne vybavenie, stačia vlastné bicykle a občerstvenie. Počet miest je obmedzený, preto je potrebné vopred si zabezpečiť miesta. Cykloturistov na všetky zaujímavosti navštíveného územia upozornia miestni sprievodcovia.

Hovoriť budú o histórii Medveďovského mosta, ale aj o úlohe rieky Dunaj počas druhej svetovej vojny. Prostredníctvom dejinných udalostí, ku ktorým patrí aj povodeň v roku 1965, turisti lepšie spoznajú okolnosti formovania tejto unikátnej krajiny. Jednou zo zastávok na cyklotúlačkách bude Číčovské mŕtve rameno - chránená prírodná rezervácia.

Po vodnom turizme, ktorý je jedným z lákadiel Žitného ostrova, je cieľom KOCR Trnavský kraj upozorniť aj na pestré možnosti rekreačnej cyklistiky v tomto regióne. "Cyklobusom od vody k vode vozíme aj tento rok záujemcov spolu s ich bicyklami z Dunajskej Stredy do Gabčíkova, cez ktoré prechádza Dunajská cyklistická cesta," skonštatovala Mikulová.