Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Slovensko

SaS pozastavila kampaň pred eurovoľbami a prijala pozvanie do paláca

Na snímke zľava predseda strany Sloboda a Solidarita (SaS) Branislav Gröhling, podpredseda strany SaS Marián Viskupič, podpredsedkyňa strany SaS Jana Bittó Cigániková, podpredseda strany SaS Juraj Droba, podpredsedkyňa strany SaS Mária Kolíková. Foto: TASR - Pavol Zachar

Polarizácia nikam nevedie. Zastavme to a spravme hrubú čiaru. Takéto Slovensko nikto nechce, uviedol predseda SaS Branislav Gröhling.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 16. mája (TASR) - Opozičná SaS v reakcii na útok na premiéra Roberta Fica (Smer-SD) vyzvala na zmier v spoločnosti. Pozastavila aj svoju kampaň pred voľbami do europarlamentu. Akceptovala pozvanie do Prezidentského paláca, kde sa majú stretnúť lídri všetkých parlamentných politických strán. Informoval o tom predseda SaS Branislav Gröhling na štvrtkovej tlačovej konferencii.



"Polarizácia nikam nevedie. Zastavme to a spravme hrubú čiaru. Takéto Slovensko nikto nechce. Takéto Slovensko nechceme ani my. Nechceme krajinu, kde sa budú strieľať politici alebo iní občania len preto, lebo majú iný názor. Nenávisť bude plodiť iba ďalšiu nenávisť," poznamenal.

Strana zároveň odsúdila výroky niektorých koaličných politikov. "Začali sa neprijateľné osobné útoky, vykrikovanie po chodbách v parlamente, obviňovanie opozície a médií a vyhrážanie sa aj pomstou," podotkol Gröhling. Dané tvrdenia sú podľa jeho slov neakceptovateľné.

SaS opakovane odsúdila útok na premiéra v Handlovej. Existujú podľa nej otázky o postupe bezpečnostných zložiek Úradu pre ochranu ústavných činiteľov či Slovenskej informačnej služby. "Na odpovede je možno skoro, ale otázky sa určite budeme pýtať my alebo aj verejnosť," uzavrel.