Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Slovensko

SNS vyzýva na vypnutie anonymných diskusií, chce ich zakázať zákonom

Na snímke podpredseda Národnej rady (NR) SR a predseda Slovenskej národnej strany (SNS) Andrej Danko. Foto: TASR Jakub Kotian

Z priebehu jednotlivých diskusií je podľa SNS zrejmé, že nevraživosť sa vracia do spoločnosti a je potrebné urobiť všetko pre to, aby v online priestore neboli páchané trestné činy.

Bratislava 16. mája (TASR) - SNS vyzýva médiá, aby v najbližšom období vypli na jednotlivých portáloch všetky anonymné diskusie. Zákaz anonymných diskusií chce strana navrhnúť aj legislatívne. TASR o tom informovala hovorkyňa strany Zuzana Škopcová.



"SNS v najbližšom období prinesie legislatívu, kde budú zakázané všetky anonymné diskusie. V tomto období je však nutné urobiť všetky kroky, aby napätie v spoločnosti nebolo eskalované," skonštatovala hovorkyňa. Ľudia, ktorí v online priestore páchajú trestný čin, musia podľa strany niesť svoju zodpovednosť.

Z priebehu jednotlivých diskusií je podľa SNS zrejmé, že nevraživosť sa vracia do spoločnosti a je potrebné urobiť všetko pre to, aby v online priestore neboli páchané trestné činy. Vyzývajú na zastavenie zneužívania osobných fotografií či osobných útokov v online priestore.