Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Slovensko

Putin poslal Čaputovej telegram v súvislosti s atentátom na Fica

Na archívnej snímke ruský prezident Vladimir Putin. Foto: TASR/AP

Tento ohavný zločin nemožno nijako ospravedlniť, zdôraznil Putin.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava/Moskva 16. mája (TASR) - Ruský prezident Vladimir Putin poslal prezidentke SR Zuzane Čaputovej telegram v súvislosti s atentátom na premiéra Roberta Fica (Smer-SD). Kremeľ útok na predsedu vlády odsúdil ešte v stredu (15. 5.) ako absolútne neprijateľný. TASR o tom informuje podľa správy agentúry Reuters.

"S rozhorčením som sa dozvedel o atentáte na život predsedu slovenskej vlády Roberta Fica. Tento ohavný zločin nemožno nijako ospravedlniť," zdôraznil Putin.



Fica po výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej postrelili. V banskobystrickej nemocnici ho päť hodín operovali. Je v stabilizovanom stave, ktorý je však naďalej vážny, potvrdili na rannej tlačovej konferencii minister obrany Robert Kaliňák (Smer-SD) a vedenie nemocnice. Páchateľom bol 71-ročný muž z Levíc. Podľa ministra vnútra Matúša Šutaja Eštoka (Hlas-SD) išlo o jasne politicky motivovaný čin.

Útok na premiéra odsúdili vrcholní predstavitelia Slovenska, politici naprieč politickým spektrom i mnohí svetoví predstavitelia.