Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Zahraničie

Maďarsko: Poľnohospodárstvo EÚ je obeťou extrémnej zelenej ideológie

Ilustračná snímka Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Potravinová suverenita sa musí stať súčasťou strategickej suverenity EÚ, zdôraznil maďarský minister.

Budapešť 16. mája (TASR) - Záujmy poľnohospodárov by sa mali opäť dostať do centra pozornosti politiky Európskej únie (EÚ), vyhlásil vo štvrtok maďarský minister poľnohospodárstva István Nagy a dodal, že táto otázka bude jednou z hlavných tém maďarského predsedníctva EÚ v druhej polovici roka. TASR o tom informuje na základe správy agentúry MTI.

Príspevok poľnohospodárstva k úsiliu v boji proti klimatickým zmenám musí zohľadniť skutočnosť, že "európski farmári zaručujú bezpečnosť dodávok potravín a zabezpečujú základné verejné služby pre všetkých občanov spoločenstva", citovalo ministerstvo Nagya po rokovaniach s Januszom Wojciechowským, európskym komisárom pre poľnohospodárstvo.

"Potravinová suverenita sa musí stať súčasťou strategickej suverenity EÚ," zdôrazni maďarský minister. Poľnohospodársky sektor sa podľa neho musí zbaviť "extrémnej" zelenej ideológie, ktorá mu bola v posledných rokoch nanútená.

"Nemôže byť väčšia urážka európskych poľnohospodárov ako tvrdenie, že sú najviac zodpovední za zmenu klímy," uzavrel Nagy.