Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Basketbal

Budenholzer sa stal hlavným trénerom Phoenixu Suns

Basketbalový tréner Mike Budenholzer. Foto: TASR/AP

Budenholzer pôsobil naposledy v Milwaukee, kde strávil päť sezón a v roku 2021 uspel vo finále práve proti Phoenixu (4:2).

Phoenix 11. mája (TASR) - Basketbalový tréner Mike Budenholzer sa stal oficiálne trénerom Phoenixu Suns v NBA. Nahradil Franka Vogela, s ktorým klub ukončil spoluprácu vo štvrtok po vypadnutí vo štvrťfinále play off Západnej konferencie s Minnesotou (0:4 na zápasy).

Budenholzer pôsobil naposledy v Milwaukee, kde strávil päť sezón a v roku 2021 uspel vo finále práve proti Phoenixu (4:2). Jeho úloha bude vyťažiť čo najviac z hviezdneho tria Kevin Durant, Devin Booker a Bradley Beal. "Sme nadšení, že Mike sa vráti do rodného štátu Arizona. Už dokázal, že patrí k najúspešnejším trénerom histórie NBA. Je správny líder, ktorý nás dostane na ďalšiu úroveň a naplní naše majstrovské ambície," zverejnil majiteľ Phoenixu Matt Ishbia podľa AP.

Suns nikdy nezískali majstrovský titul. Do finále postúpili trikrát v rôznych obdobiach v priebehu 56 sezón a sú tak najúspešnejším tímom v lige bez majstrovského primátu.