Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 3. jún 2024Meniny má Karolína
< sekcia Ekonomika

Allianz vyplatila vlani za škody spôsobené opitými vodičmi 607.000 eur

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Allianz - Slovenská poisťovňa riešila vlani 64 poistných udalostí, ktoré spôsobili vodiči pod vplyvom alkoholu či omamných látok.

Bratislava 21. mája (TASR) - Allianz - Slovenská poisťovňa riešila vlani 64 poistných udalostí, ktoré spôsobili vodiči pod vplyvom alkoholu či omamných látok. Za tieto škody v minulom roku vyplatila skoro 607.000 eur. Najväčšia jednorazová škoda presiahla 238.000 eur. Informoval o tom v utorok odbor komunikácie poisťovne.

Z týchto škôd bolo 58 v rámci povinného zmluvného poistenia (PZP) a šesť poistných udalostí z havarijného poistenia. Jedna poistná udalosť sa skončila smrťou motoristu, ktorý bol pod vplyvom alkoholu a v jednom prípade bola vodička pod vplyvom drog. "Poškodeným sme z PZP vinníka škody vyplatili takmer 607.000 eur, pričom viac ako 312.000 eur tvorili škody na zdraví a škody na majetku presiahli 294.000 eur," skonštatoval vedúci oddelenia likvidácie štandardných poistných udalostí Tomáš Urban.

Najväčšia jednorazová škoda presiahla 238.000 eur. Ako uviedla poisťovňa, spôsobila ju vodička pod vplyvom drog, ktorá na diaľnici odstavila vozidlo a okoloidúci kamión doň narazil. Celú škodu, ktorú Allianz poškodeným vyplatila, si bude od vinníčky vymáhať späť.

"Prítomnosť alkoholu alebo omamných látok u vodiča je totiž hrubým porušením poistných podmienok a dôvodom na zamietnutie uplatneného nároku, respektíve regresovanie plnenia, ktoré poisťovňa vyplatila z PZP vinníka škody," objasnila poisťovňa.