Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 3. jún 2024Meniny má Karolína
< sekcia Futbal

Futbalisti Slovenska a Švédska vstúpili do C-skupiny remízou 0:0

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Ďalší zápas na turnaji odohrajú zverenci trénera Branislava Fodreka v piatok 24. mája o 17.00 SELČ v Achnase, v pondelok 27. mája o 17.00 SELČ ich na rovnakom mieste čakajú mladí Poliaci.

Paralimni 21. mája (TASR) - Slovenská futbalová reprezentácia do 17 rokov vstúpila do zápolení v C-skupine na ME remízou 0:0 so švédskymi rovesníkmi. V utorkovom dueli v cyperskom Paralimni mali Švédi územnú prevahu, ale podobne ako ich súper si vytvorili iba minimum streleckých príležitostí. V D-skupine mladí Portugalci zdolali Španielsko 2:1.

Ďalší zápas na turnaji odohrajú zverenci trénera Branislava Fodreka v piatok 24. mája o 17.00 SELČ v Achnase, v pondelok 27. mája o 17.00 SELČ ich na rovnakom mieste čakajú mladí Poliaci. Zo štyroch štvorčlenných skupín postúpia do štvrťfinále prvé dva tímy. Pre tímy na tretích a štvrtých miestach skupín sa šampionát končí.

Zápasy finálového turnaja sa hrajú na šiestich štadiónoch (3x Larnaka, Achnas, Limassol, Paralimni). Finále je na programe 5. júna na Alphamega Stadium v Limassole.

ME do 17 rokov:

C-skupina:

SLOVENSKO - Švédsko 0:0

Rozhodoval: Čulina (Chor.), ŽK: Turanský, Vlna, Kováčik, Mišiak - Busuladžič, Hilvenius

zostava SR 17: Zajac - Turanský (78. Mišiak), Daniel, Balog, Okál - Trello (71. Osman), Stručka, Vlna - Lusale (71. Németh), Valko (62. Pira), Kováčik


Hlas po zápase (zdroj: www.futbalsfz.sk):

Branislav Fodrek, tréner SR 17: "Bol to typický prvý zápas na turnaji. Stál proti nám kvalitný tím s organizovanou hrou a výbornými individualitami. Remíza je však spravodlivá a odzrkadľuje dianie na ihrisku. Miestami bol síce súper nebezpečný, mal čistú šancu pred koncom po našej chybe, ale rovnako aj my sme mali niekoľko dobrých nedotiahnutých situácií. Nikto nechcel spraviť výraznejšiu chybu a čakal na nejakú premenenú šancu. Tá však neprišla. Bol to skôr medzišestnástkový zápas, ktorý vyústil do zaslúženej bezgólovej remízy. Každý bod na tejto úrovni je však cenný a mňa ako trénera teší, že chlapci vydali v tomto zápase zo seba maximum."


C-skupina:

Taliansko - Poľsko 2:0 (1:0)

Góly: 5. Mosconi, 72. Coletta, ČK: 53. Natali (Tal.)



D-skupina:

Španielsko - Portugalsko 1:2 (1:2)

Góly: 20. Yanez - 25. Varela, 33. Mora



Francúzsko - Anglicko 0:4 (0:3)

Góly: 2. a 39. Moore, 34. Dipepa, 51. Nwaneri