Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 3. jún 2024Meniny má Karolína
< sekcia Hokej

Hlavaj je líder MS v úspešnosti zákrokov: Hokej mi teraz chutí

Na snímke brankár Samuel Hlavaj. Foto: TASR - Michal Runák

Súperovi zmaril 40 zo 42 striel a napriek prehre 2:3 po samostatných nájazdoch si odniesol vysokú 95,24-percentnú úspešnosť zákrokov.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Ostrava 20. mája (TASR) - Samuel Hlavaj v nedeľňajšom zápase s Lotyšskom potvrdil, že je nielen opora slovenského tímu, ale aj jeden z najlepších brankárov hokejových MS. Súperovi zmaril 40 zo 42 striel a napriek prehre 2:3 po samostatných nájazdoch si odniesol vysokú 95,24-percentnú úspešnosť zákrokov. V tomto ukazovateli je po 10. hracom dni šampionátu líder spomedzi všetkých brankárov.

Po sobotňajšom víťazstve nad Francúzskom 4:2 hráči hovorili o vysokej teplote v hale, ktorá sa podpísala aj pod menej kvalitný ľad. Podobné podmienky boli aj v nedeľu, no Hlavaj sa necítil zle. "Dnes to bolo dobré a aj napriek teplu som sa cítil rýchly a silný na nohách. Samozrejme, že každému už ku koncu odchádzali sily, aj hráčom. Niektorí už mali kŕče. Trochu som sa trápil iba v predĺžení," poznamenal Hlavaj.

V riadnom hracom čase ho prekonali Ralfs Freibergs a Oskars Cibulskis, ktorý v 59. minúte odpovedal na gól Petra Cehlárika a poslal duel do predĺženia. V ňom hrali Slováci dvakrát v oslabení, Lotyši ich prestrieľali 11:1, no Hlavaj viacerými zákrokmi držal tím v hre o dôležité víťazstvo. V samostatných nájazdoch napokon uspeli Lotyši, keď zo siedmich pokusov uspeli v dvoch. Hlavaja dvakrát prekonal Dans Ločmelis. "Najmä druhý gól bol veľmi nešťastný. Spravil som zákrok, ale prešmyklo sa mi to a už som iba videl, ako puk smeruje za čiaru. Ten hráč bol ľavák, mal viacero možností, vybral si túto. Spravil to veľmi dobre," poznamenal Hlavaj, ktorý má po štyroch odchytaných zápasoch 93,94-percentnú úspešnosť zákrokov a priemer 1,93 inkasovaného gólu na zápas. "V prvom rade som vďačný trénerom za príležitosť. Hokej mi teraz chutí a baví ma. Myslím si, že som na vrchole tohtosezónnej formy."