Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 3. jún 2024Meniny má Karolína
< sekcia Hokej

Litnerova taktika na Švédov: Bez puku sú stratení

Švédsky hráč Marcus Pettersson oslavuje so spoluhráčmi po tom, ako strelil šiesty gól v zápase B-skupiny Lotyšsko - Švédsko na MS v ľadovom hokeji 2024 v Ostrave 18. mája 2024. Foto: TASR/AP

Skladba celého tímu Švédska dáva signál, že sa v Česku pokúsi získať titul po šiestich rokoch.

Ostrava 20. mája (TASR) - Richard Lintner odohral vo švédskej hokejovej lige päť sezón a vždy v inom klube. Bývalý slovenský reprezentant sa aj preto veľmi teší na utorkový súboj Slovákov s Tre Kronor. Pozná recept na prekonanie obrany severanov, hoci jeho taktiku by zrejme súper veľmi rýchlo prekukol. So Švédmi sa Slováci stretnú v utorok.

Zverenci Sama Hallama zatiaľ prechádzajú turnajom bez prehry a potvrdzujú rolu favoritov na celkový triumf. "Na Švédov by som urobil špeciálnu taktiku. Lebo mnohí hovoria: ´pozor na Švédov a ďalej to ani nemá pokračovanie´. A potom sú takí, čo povedia: ´pozor na Švédov, lebo oni sú silní s pukom.´ Tak ja navrhujem, aby sme urobili taktiku, že Švédom ten puk nedať a sú stratení," uviedol Lintner.

Slováci si budú musieť dať pozor na viaceré útočné esá, tie majú Švédi aj v obrane. Lintner sa vyjadril k ofenzívne ladeným obrancom Erikovi Karlssonovi a Victorovi Hedmanovi: "Páči sa mi, že spomínate zrovna ich dvoch. Lebo keď hral Karlsson vo Frölunde a Hedman v MODO, ja som robil vo švédskej lige viac bodov, ako oni dvaja dokopy," uviedol bývalý reprezentačný obranca, no vzápätí so smiechom dodal: "Ale to asi preto, že mali v tom čase 16 rokov."

Skladba celého tímu Švédska dáva signál, že sa v Česku pokúsi získať titul po šiestich rokoch. Očakávania ich verejnosti sú veľké a rovnako aj tlak, ktorí na hráčov vyvíjajú médiá. "Vo Švédsku sú novinári veľmi agresívni v komunikácii, tam sa to rieši inak. Novinári na Slovensku sú oproti nim veľmi zhovievaví. Hráči ani nečítajú články, lebo by to mohlo narušiť ich koncentráciu, to teraz myslím úplne vážne. Tam sa rieši každé zaváhanie dosť agresívne. Tým pádom je aj tlak verejnosti veľký. Ale Švédi hrajú jeden z najkrajších hokejov tu v Ostrave a niekedy aj na úkor výsledku. Tak by to mohlo byť v zápase proti nám. Takže na tento zápas sa teším úplne najviac," uzavrel Lintner.



/vyslaní redaktori TASR Michal Runák a Martin Hrotek wr hm/