Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 3. jún 2024Meniny má Karolína
< sekcia Košický kraj

V Košiciach sa vykoľajila električka, obmedzili premávku MHD

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Marko Erd

Obmedzenia v premávke mestskej hromadnej dopravy (MHD) sa týkali len koľajovej dopravy.

Košice 20. mája (TASR) - Na amfiteátri v Košiciach sa v pondelok ráno vykoľajila električka. Vo vozidle neboli žiadni cestujúci, k zraneniam nedošlo. Príčina vykoľajenia je v štádiu šetrenia. Pre TASR to uviedla hovorkyňa Dopravného podniku mesta Košice Vladimíra Bujňáková.

Vozidlo č. 808 na linke 4 a 7 sa vykoľajilo v smere na zastávku Nová nemocnica o 5.48 h. V dôsledku toho došlo k výpadku spojov na linkách 6, 9 a R3 a k ich meškaniam. "Boli odklonené s meškaním do 20 minút, pričom dopravu cestujúcim zabezpečovala náhradná autobusová doprava. Doprava v pôvodnom rozsahu bola obnovená v čase 7.23 h," dodala Bujňáková.

Električka sa podľa jej slov vykoľajila počas presunu na linku 4. "Na mieste škodovej udalosti bol prítomný oblastný dispečer dopravného podniku," doplnila s tým, že došlo k poškodeniu podvozku vozidla. Vzniknutú škodu odhadujú zhruba na 1000 eur.

Obmedzenia v premávke mestskej hromadnej dopravy (MHD) sa týkali len koľajovej dopravy. Lokalita pri amfiteátri je frekventovaným dopravným uzlom. Ako Bujňáková potvrdila, k vykoľajeniu došlo v úseku, kde sa trať nepretína s cestnou komunikáciou.