Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Magazín

Symfonická noc ponúkne hity Mira Žbirku

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Koncerty nadväzujú na úspešnú prezentáciu Symphonic Albumu z roku 2011. Ideu týchto koncertov začal dramaturgicky pripravovať s aranžérom Danom Wunschom ešte sám Žbirka.

Bratislava 30. apríla (TASR) - Exkluzívne koncerty Miro Žbirka Symphonic Night, na ktorých zaznie hudba Mira Žbirku tak, ako ju ešte fanúšikovia nikdy nepočuli, budú aj v Bratislave. Veľké nadčasové hity v jedinečnom inštrumentálnom symfonickom spracovaní s Mekyho kapelou, veľkým orchestrom, hosťami a videoartom Davida Žbirku si budú môcť diváci vychutnať 24. októbra vo Veľkom koncertnom štúdiu Slovenského rozhlasu v Bratislave. TASR informoval PR manažér Rado Mešša.

Koncerty nadväzujú na úspešnú prezentáciu Symphonic Albumu z roku 2011. Ideu týchto koncertov začal dramaturgicky pripravovať s aranžérom Danom Wunschom ešte sám Žbirka. Jeho veľké hity Balada o poľných vtákoch, Atlantída, Len s ňou, Múr našich lások, Zažni, Čo bolí, to prebolí a ďalšie zaznejú v unikátnom spracovaní osvedčených a uznávaných aranžérov v Bratislave v podaní Symfonického orchestra Slovenského rozhlasu pod taktovkou dirigenta Adriána Kokoša s exkluzívnymi hosťami - husľovým virtuózom Jaroslavom Svěceným, so svetovo uznávanou sopranistkou Adrianou Kučerovou, s violončelistkou Teréziou Kovalovou a Detským a dievčenským speváckym zborom Slovenského rozhlasu. V Prahe sa koncert uskutoční 15. decembra v hale O2 universum s Karlovarským symfonickým orchestrom.