Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Magazín

Z Bratislavy priamo do ďalekej exotiky

Foto: DER Touristik SK a.s.

FISCHER a KARTAGO tours ponúknu nové destinácie a lety v biznis triede.

Bratislava 29. apríla (OTS) - Rozlietať ďaleké exotické destinácie Kuba, Vietnam a Dominikánska republika z Bratislavského letiska bola trefa do čierneho. FISCHER a KARTAGO tours po mimoriadne úspešnej sezóne rozširujú svoje portfólio o priame lety z Bratislavy do Mexika, Vietnamu, Dominikánskej republiky a na Kubu bez medzipristátia v Prahe. Lety budú realizované na týždennej báze s moderným Airbusom A330, disponujúcim biznis triedou pre maximálny komfort.

Lety do Vietnamu, Dominikánskej republiky a na Kubu začali FISCHER a KARTAGO tours v spolupráci so španielskou leteckou spoločnosťou World2Fly na jeseň minulého roka. Po prvýkrát v histórii mohli slovenskí klienti letieť do exotických destinácií z bratislavského letiska bez toho, aby museli cestovať napríklad do Viedne.

Foto: Kartago tours
Kuba - Holguín

„Bol to pre nás dosť riskantný krok, pretože nikto predtým nič podobné neskúsil. Ukázalo sa však, že to bolo absolútne správne rozhodnutie, pretože dopyt bol obrovský. Od októbra s nami letelo na dovolenku do týchto troch destinácií takmer 14000 klientov. Pre vysoký dopyt po exotických dovolenkách sme sa rozhodli zvýšiť počet destinácií aj dostupných kapacít. Zásadnou zmenou budú lety z Bratislavy bez medzipristátia v Prahe. Navyše, našim klientom chceme poskytnúť čo najvyššiu úroveň cestovania, preto budeme využívať lietadlo s biznis konfiguráciou. O cestovanie v biznis triede sme počas sezóny zaznamenali zvýšený dopyt," vysvetľuje Marcel Siekel, riaditeľ spoločnosti DER Touristik SK.

„Destinácie ako Mexiko, Kuba či Vietnam – to sú všetko krajiny, ktorými cestovná kancelária DER TOURISTIK otvára dvere Slovákom priamo a pohodlne z bratislavského letiska. Čo nesmierne oceňujem a teším sa tejto spolupráci. Po prvý krát sa tak cestujúci dostanú priamo z Bratislavy do Mexika vďaka pravidelným charterovým letom. Dokonca vo vyššom komforte vďaka možnosti vybrať si aj biznis triedu,“ uvádza predseda predstavenstva a generálny riaditeľ Letiska M. R. Štefánika, Ing. Dušan Novota.

Spolupráca so španielskou leteckou spoločnosťou World2Fly bude preto pokračovať aj v nadchádzajúcej zimnej sezóne. Ich lietadlo Airbus A330 bude mať 255 miest v ekonomickej triede a výlučne 30 miest v samostatnej biznis triede.

„Táto zimná sezóna ukázala, že slovenská klientela sa neustále vyvíja, chce spoznávať nové destinácie a zvyšuje štandard, ktorý od svojej dovolenky požaduje. Biznis triedu v spojení s atraktívnymi destináciami, vnímam práve takto - ponúkneme našim klientom lepší produkt a lepší zážitok," vysvetľuje Siekel.

Foto: Kartago tours
Vietnam – Phu Quoc

Biznis trieda World2Fly
 Priestor oddelený priečkou
 Široké polohovateľné kreslá s možnosťou rovného lôžka
 Súkromný stevard
 Prednostné odbavenie
 Jedna zapísaná batožina navyše
 Vankúš, deka, vybavená toaletná taška (vrátane slúchadiel)
 VIP salónik na letisku
 Rozšírený catering

Nové destinácie pre zimnú sezónu 2024/2025



MEXIKO
Obľúbené letovisko Cancún na polostrove Yucatán láka turistov z celého sveta vďaka krásnym karibským plážam, vynikajúcej gastronómii, mayským pamiatkam, ako je mesto Chichén Iztá, zapísané na zozname UNESCO, ktoré patrí medzi sedem novodobých divov sveta a vychýrenému nočnému životu. Podobným zážitkom je aj návšteva archeologickej zóny Tulum s tajomným starovekým mestom Cobá, ktoré sa nachádza v tropickom dažďovom pralese. Cancún je tiež ideálnou destináciou pre milovníkov potápania a šnorchlovania, pretože ponúka možnosť objavovať krásy podmorského sveta na druhom najväčšom koralovom útese na svete.

Foto: Unsplash

KUBA
Holguín - východná oblasť Kuby, ktorá sa môže pochváliť stálejším a teplejším počasím a je veľmi obľúbená u nemeckej klientely. Ideálna základňa na návštevu druhého najväčšieho mesta Kuby, Santiago de Cuba alebo najstaršieho mesta Kuby, Baracoa. Milovníci prírody ocenia niektorú z peších túr v pohorí Sierra de Nipe a nádherné pláže obmývané tyrkysovým morom.

VIETNAM
Najväčší vietnamský ostrov Phu Quoc, doposiaľ nezasiahnutý masovým turizmom sa stal TOP exotickou destináciou v ponuke cestovných kancelárií KARTAGO Tours a FISCHER. Až 70 % plochy ostrova tvorí národný park zapísaný na zozname UNESCO. Medzi zážitky, ktoré by si turisti nemali nechať ujsť, patrí návšteva rekordnej takmer 8 kilometrov dlhej lanovky spájajúcej ostrov s národným parkom Hon Thom. Phu Quoc je turistom z celého sveta známy aj vďaka VinWonders - jednému z najväčších zábavných parkov v Ázii a obchodnému centru Gran World, ktoré sa podobá Benátkam.

DOMINIKÁNSKÁ REPUBLIKA
Zájazdy budú smerovať do letoviska Punta Cana, v najvýchodnejšie položenej provincii La Altagracia. Klientom cestovných kancelárií FISCHER a KARTAGO Tours je to dobre známa destinácia, ktorá láka na karibské pláže s bielym pieskom, palmy, luxusné hotelové rezorty a bohatý nočný život.

Foto: Kartago tours
Kuba - Holguín

Okrem vyššie spomínaných destinácií KARTAGO tours a FISCHER budú z Bratislavy 2 x týždenne lietať aj do obľúbených Spojených arabských emirátov, ktoré u Slovákov patria medzi TOP blízke exotické destinácie. Tieto lety budú operované leteckou spoločnosťou Smartwings.