Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 3. jún 2024Meniny má Karolína
< sekcia

Gröhling: Dohoda na uznesení je krokom k novej politickej kultúre

Na snímke poslanec NR SR Branislav Gröhling (SaS). Foto: TASR - Jaroslav Novák

Vyzdvihol aj ochotu koalície dohodnúť sa na pozmeňujúcom návrhu.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 21. mája (TASR) - Predseda SaS Branislav Gröhling ocenil, že sa v Národnej rade (NR) SR dohodla koalícia s opozíciou na prijatí uznesenia, ktorým poslanci odsúdili atentát na premiéra Roberta Fica (Smer-SD). Vyzdvihol aj ochotu koalície dohodnúť sa na pozmeňujúcom návrhu. Diskusia na poslaneckom grémiu v utorok ráno bola podľa jeho slov pokojná, zaznieť mali aj slová vzájomného ospravedlnenia. Verí, že je to krok k novej politickej kultúre.

"Celá diskusia v rámci grémia bola pokojná a konštruktívna," opísal Gröhling. Verí, že odteraz bude parlament slušne fungovať bez zbytočných hádok. Ocenil, že koalícia a opozícia sa dokázali zjednotiť a dohodnúť na prijatí uznesenia NR SR aj po neúspešnom pokuse prezidentky Zuzany Čaputovej a jej nástupcu Petra Pellegriniho zvolať okrúhly stôl za účasti parlamentných strán.

Pozitívne vníma líder SaS aj návrat poslancov do NR SR. "Parlament ako zákonodarný orgán musí fungovať," uviedol s tým, že diskutovať o návrhoch v pléne sa dá aj vecne a konštruktívne a zároveň aj kriticky. "Táto doba nás naučila, že niektoré slová asi budeme o trošku viac zvažovať," dodal.