Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 3. jún 2024Meniny má Karolína
< sekcia

Podpísali zmluvu na sanáciu poškodeného múru pri Šancovej ulici

Ilustračná snímka Foto: TASR Dano Veselský

Oporný múr na rohu ulíc Šancová a Pražská v minulosti postavili s cieľom vytvorenia terasy, spevnenej plochy medzi budovou MV a múzea.

Bratislava 21. mája (TASR) - Ministerstvo vnútra (MV) SR podpísalo zmluvu na opravu oporného múru na rohu Šancovej a Pražskej ulice v Bratislave. Za práce na potrebnú stabilizáciu múru poškodeného nedostatočným odvodnením a degradáciou podložia zaplatí podľa kontraktu zverejneného v utorok v Centrálnom registri zmlúv 531.107 eur s DPH.

Zmluva so spoločnosťou Reding vychádza z výsledkov verejného obstarávania, dielo má byť podľa kontraktu hotové do ôsmich mesiacov od prevzatia staveniska.

Oporný múr na rohu ulíc Šancová a Pražská v minulosti postavili s cieľom vytvorenia terasy, spevnenej plochy medzi budovou MV a múzea. "Pravdepodobne z dôvodu nedostatočného odvodnenia, respektíve znefunkčnenia pôvodného odvodnenia došlo degradácii zásypového materiálu a podložia múra, tlak od nahromadenej vody za oporným múrom spôsobil prepad časti spevnenej plochy a praskliny medzi tehlovou a kamennou častou múra," vysvetlilo MV.

Stabilizáciu oporného múru má zabezpečiť sanácia poškodených častí i nové odvodnenie.