Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 3. jún 2024Meniny má Karolína
< sekcia

Mládež zo Senice sa pripojila k celoslovenskému Týždňu dobrovoľníctva

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Miroslava Mlynárová

Mládežnícka organizácia Senica 2.0 združuje dobrovoľníkov vo veku zhruba od 16 do 19 rokov a úzko spolupracuje s mestom.

Senica 21. mája (TASR) - Senickí dobrovoľníci združení v zoskupení Senica 2.0 sa zapojili do Týždňa dobrovoľníctva. Od pondelka (20. 5.) do nedele (26. 5.) čistia verejné priestranstvá, organizujú aktivity a animačné stretnutia v materských školách, zariadeniach pre seniorov či mentálne postihnutých, venčia psy z útulku. Súčasťou programu je aj konferencia o dobrovoľníctve, informoval koordinátor dobrovoľníkov v Senici Marek Štítny.

Mládežnícka organizácia Senica 2.0 združuje dobrovoľníkov vo veku zhruba od 16 do 19 rokov a úzko spolupracuje s mestom. Aktivity v rámci Týždňa dobrovoľníctva organizujú senickí dobrovoľníci už po trinásty raz.

Prvý ročník zorganizovali v roku 2011, zapojilo sa vyše sto dobrovoľníkov. "Podujatie sme začali opakovať, až si vytvorilo tradíciu. Tú teraz trochu meníme a pripájame sa k celonárodnému Týždňu dobrovoľníctva, ktoré organizuje Platforma dobrovoľníckych centier a organizácií," skonštatoval Štítny.