Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Regióny

Bratislavskí dobrovoľníci pripravujú prvý festival dobra na Slovensku

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk

Okrem aktivít pre deti predstavia neziskové organizácie návštevníkom napríklad aj výhody upcyklovania alebo ich naučia hrať spoločenské hry.

Bratislava 13. mája (TASR) - Bratislavské dobrovoľnícke centrum (BDC) pripravuje podujatie s názvom Dobrobranie 2024, teda prvý festival dobra na Slovensku. Uskutoční sa na konci národného Týždňa dobrovoľníctva 25. mája v Sade Janka Kráľa. Jeho hlavnou úlohou je predstaviť neziskové organizácie, ich poslanie či pomoc občianskej spoločnosti.

"Neziskové organizácie, ktoré bežne pracujú s cieľovou skupinou zdravotne a sociálne znevýhodnených detí, prinesú ich najobľúbenejšie aktivity, ako napríklad montessori dielne či bocciu," približuje riaditeľka BDC Michaela Bagalová.

Okrem aktivít pre deti predstavia neziskové organizácie návštevníkom napríklad aj výhody upcyklovania alebo ich naučia hrať spoločenské hry. Pripravené budú aj rikše, vyrábať sa budú taktiež edukačné pomôcky pre projekt Omamy. Predstaví sa napríklad Organizácia muskulárnych dystrofikov, združenia Samaria, Zvieratkovosk a Cesta von, nadácia Spolu s odvahou či materské centrum Budatko.

Podujatie okrem aktívnej zábavy pre deti spojí aj Trh dobrovoľníctva. Záujemcovia o pomáhanie na ňom nájdu aktuálne dobrovoľnícke príležitosti.