Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 3. jún 2024Meniny má Karolína
< sekcia Regióny

Záhradu pri Liptovskej galérii premenia na oddychový priestor

Ilustračné foto. Foto: Teraz.sk

Pozemky okolo galérie vlastní viacero majiteľov, mesto s nimi nadviazalo spoluprácu.

Liptovský Mikuláš 21. mája (TASR) - Záhradu pri Liptovskej galérii Petra Michala Bohúňa v Liptovskom Mikuláši zmenia na oddychový priestor. Radnica v ňom bude okrem piknikov organizovať aj niektoré mestské podujatia. Otvorenie plánujú na sobotu 1. júna, keď je Deň detí a Víkend otvorených parkov a záhrad. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Viktória Perďoch Čapčíková.

Rodiny aj partie priateľov chcú podľa hovorkyne prilákať príjemným programom. "Rokujeme aj s miestnymi podnikateľmi, ktorí by od júna až do konca leta ponúkali sedem dní v týždni piknikové koše naplnené rôznymi dobrotami, domácimi nátierkami, koláčikmi a limonádami. Záujemcovia by si mohli zakúpiť vopred pripravený kôš alebo by si občerstvenie na piknik pripravili doma a priniesli so sebou," priblížil primátor Ján Blcháč.

Prostredie galerijnej záhrady mesto zveľadí. Umiestni tam malé javisko a sedenie. Do budúcna plánujú aj väčšie investície, aby záhrada spĺňala štandardy mestských parkov. "Ide napríklad o vybudovanie spevnených plôch, úpravu vstupov alebo výsadbu drevín a záhonov. Tento priestor má veľký potenciál, ktorý sa budeme snažiť naplniť," uviedol strategický manažér radnice Ján Blcháč mladší.

Pozemky okolo galérie vlastní viacero majiteľov, mesto s nimi nadviazalo spoluprácu.