Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Regióny

Nitrianske osvetové stredisko chystá prehliadku súťaže Cineama

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Cineama aj tento rok predstaví animované, dokumentárne a hrané filmy.

Nitra 13. mája (TASR) - V Krajskom osvetovom stredisku (KOS) v Nitre sa bude 14. mája konať súťažná prehliadka regionálneho kola 32. ročníka celoštátnej postupovej súťaže amatérskej filmovej tvorby Cineama 2024. Ako informovali organizátori, podujatie sa začne o 15. hodine.

Cineama aj tento rok predstaví animované, dokumentárne a hrané filmy. "Chýbať nebude ani experiment a videoklip. Celkovo návštevníci uvidia deväť súťažných príspevkov. Súčasťou prehliadky bude aj film od Jakuba Chochulu a kolektívu KEKS production Nitra, Čierna ovca, ktorý bol ocenený medailou na svetovom festivale amatérskeho filmu UNICA v roku 2023. Filmy vybrané odbornou porotou postúpia do krajského kola," uviedli organizátori.

Ako doplnili celoštátna postupová súťaž a prehliadka amatérskej filmovej tvorby Cineama je najstaršou a najprestížnejšou súťažou tohto druhu na Slovensku. Jej hlavným cieľom je nadobúdanie vedomostí, rozvíjanie zručností a umelecký i odborný rast jednotlivcov a kolektívov v oblasti amatérskej filmovej tvorby.