Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Regióny

Polícia si posvietila na kamionistov, odhalila 20 správnych deliktov

Snímka z policajnej kontroly. Foto: FB: Polícia SR - Banskobystrický kraj

Polícia akciu vyhlásila s cieľom pozitívne ovplyvniť pretrvávajúcu nepriaznivú situáciu na cestách, a to najmä v oblasti vysokého počtu nehôd s následkami na živote a zdraví jej účastníkov.

Banská Bystrica 13. mája (TASR) - Banskobystrickí policajti odhalili počas dopravno-preventívnej kontroly kamiónov z nedele (12. 5.) na pondelok 20 správnych deliktov. Podľa polície išlo o delikty v oblasti sociálnej legislatívy - nedodržanie odpočinku či používanie karty v záznamovom zariadení. Informovala o tom banskobystrická krajská polícia na sociálnej sieti.

"Policajti počas akcie podrobili dychovej skúške 176 vodičov kamiónov, pričom všetky boli negatívne. Z "bežných" priestupkov najčastejšie riešili technický stav a rýchlosť jazdy. V jednom prípade zadržali osvedčenie o evidencii a tabuľky s evidenčným číslom," zhodnotila polícia.

Akciu vyhlásila s cieľom pozitívne ovplyvniť pretrvávajúcu nepriaznivú situáciu na cestách, a to najmä v oblasti vysokého počtu nehôd s následkami na živote a zdraví jej účastníkov. Policajti budú v kontrolách všetkých účastníkov cestnej premávky pokračovať.