Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Regióny

Traktor zrazil pri Moravskom Svätom Jáne cyklistu, hľadajú svedkov

Policajná snímka Foto: Polícia SR Trnavský kraj

Cyklista utrpel pri zrážke viaceré vážne zranenia, s ktorými ho leteckí záchranári urýchlene previezli do bratislavskej nemocnice. Policajti na mieste podrobili dychovým skúškam.

Senica 13. mája (TASR) - Senickí dopravní policajti hľadajú svedkov dopravnej nehody, ktorá sa stala v sobotu (11. 5.) pri obci Moravský Svätý Ján. Krátko pred 7.00 h mal 68-ročný traktorista odbočovať na križovatke doľava. Z doposiaľ nezistených príčin pri odbočovaní zachytil 46-ročného cyklistu, informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Trnave.

Cyklista utrpel pri zrážke viaceré vážne zranenia, s ktorými ho leteckí záchranári urýchlene previezli do bratislavskej nemocnice. Policajti na mieste podrobili rakúskeho vodiča traktora aj zraneného cyklistu dychovým skúškam, obidve boli s negatívnym výsledkom.

Policajné hliadky na niekoľko minút úplne uzavreli cestu I. triedy na križovatke s cestou na hraničný priechod Hohenau. Dôvodom bolo pristávanie vrtuľníka. Presné príčiny nehody policajti naďalej vyšetrujú. Polícia vyzýva prípadných svedkov nehody, ktorí incident videli alebo majú priebeh nehody zaznamenaný na kamere, aby sa prihlásili osobne na Okresnom dopravnom inšpektoráte v Senici, prípadne zavolali na bezplatné číslo 158 alebo napísali súkromnú správu na facebookovú stránku polície.