Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Regióny

V areáli nemocnice v Nitre sa začala výstavba novej očnej kliniky

Na archívnej snímke vstup do Fakultnej nemocnice v Nitre. Foto: TASR Henrich Mišovič

Nová očná klinika bude umiestnená v priestoroch bývalého interného oddelenia. Budova za starou vrátnicou je roky prázdna.

Nitra 13. mája (TASR) - V areáli Fakultnej nemocnice Nitra sa začala prestavba bývalého interného oddelenia na očnú kliniku. Víťaz verejného obstarávania, spoločnosť Metrostav Slovakia, prevzal stavenisko. Prestavbu sa zaviazal ukončiť do 18 mesiacov od prevzatia staveniska. Zmluvná cena za stavebné práce vrátane DPH predstavuje 3.586.770 eur, ďalších 750.000 eur si vyžiada prístrojové vybavenie kliniky, informovala hovorkyňa nemocnice Tatiana Kubinec. Financie na rekonštrukciu získala nemocnica z Plánu obnovy a odolnosti SR.

Nová očná klinika bude umiestnená v priestoroch bývalého interného oddelenia. Budova za starou vrátnicou je roky prázdna. v rámci novej kliniky vznikne šesť centier, a to jednodňovej očnej chirurgie, ochorení sietnice, na liečbu metabolicko-cievnych ochorení sietnice, na liečbu glaukómu, centrum refrakčných porúch a estetickej medicíny a aplikačné centrum skladajúce sa z ambulancie, stacionára a malej operačnej sály.

Celkovo bude v rámci projektu vytvorených desať špecializovaných ambulancií, dva stacionáre na ambulantné operačné výkony, dve veľké operačné sály, jedna malá aplikačná sála a dve laserové zákrokovne, potvrdila Kubinec.