Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Regióny

Začína sa hlavný program Dní mesta Dobšiná,prinesie i remeselný jarmok

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Dni mesta a turíčne sviatky v Dobšinej odštartovali v stredu (15. 5.) stavaním mája a pokračovali vo štvrtok (16. 5.) behom ulicami mesta.

Dobšiná 17. mája (TASR) - V meste Dobšiná v okrese Rožňava sa v piatok začína hlavný program v poradí už 30. Dní mesta a turíčnych sviatkov. Na Námestí Baníkov je pre obyvateľov i návštevníkov pripravený aj remeselný jarmok s ukážkami remesiel. TASR o tom informoval Juraj Karika z referátu primátora mesta.

Dni mesta a turíčne sviatky v Dobšinej odštartovali v stredu (15. 5.) stavaním mája a pokračovali vo štvrtok (16. 5.) behom ulicami mesta. "Hlavný program je situovaný na piatok, keď námestie v Dobšinej ožije už od ranných do neskorých večerných hodín. Práve tam na pódiu postavenom pred historickou radnicou mesta vystúpi aj hlavný hudobný hosť," priblížil Karika. Súčasťou piatkového programu bude remeselný a predajný jarmok s ukážkami remesiel či slávnostné zasadnutie mestského zastupiteľstva.

V sobotu (18. 5.) sa program presunie na dobšinské futbalové ihrisko, ktoré sa stane dejiskom majálesu. Pripravené tam budú športové, pohybové a vzdelávacie aktivity pre deti a mládež, ihrisko bude i štartom cyklotúry Dobšiná na kolesách a tiež pešej túry technikou nordic walking.

Dni mesta Dobšiná a Dobšinské turíčne sviatky vyvrcholia v nedeľu (19. 5.). "Tento deň sa začne zhromaždením pred baníckym domom, svätými omšami a službami Božími v miestnych kostoloch a tradičným baníckym sprievodom mestom s položením vencov k pätníkom a ocenením baníkov," priblížil Karika.