Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Slovensko

A. Danko vyjadril podporu Smeru a premiérovi, verí vo vyšetrenie

Na snímke podpredseda parlamentu SR Andrej Danko. Foto: TASR - Martin Baumann

Je podľa neho zrejmé, že ide o výsledok spoločenského konfliktu.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 15. mája (TASR) - Podpredseda parlamentu a líder koaličnej SNS Andrej Danko vyjadril podporu strane Smer-SD aj premiérovi Robertovi Ficovi, ktorého v stredu postrelili. Danko verí, že okolnosti sa vyšetria. Je podľa neho zrejmé, že ide o výsledok spoločenského konfliktu.

"Stále sa mi nechce veriť tomu, že by v spoločnosti bol niekto ochotný prekročiť takéto hranice. Pre mňa je zrejmé, že je to výsledok spoločenského konfliktu, a to musí skončiť," vyhlásil Danko. Želá Ficovi, aby túto situáciu zvládol. V mene SNS odsúdil grobianstvo v spoločnosti, ktoré podľa neho muselo vyeskalovať do takejto situácie.

Danko na tlačovej konferencii doplnil, že pre SNS sa v tejto etape začína politická vojna. "A ja verím, že to s Robertom Ficom zvládneme, ale budú tu zmeny," uviedol s tým, že pôjde o zmeny smerom k médiám. "Verím, že aj s novým prezidentom Petrom Pellegrinim a Robertom Ficom urobíme zákonné zmeny, tak ako v RTVS. Garantujem vám, že sa už nebudem okúňať z hľadiska toho, čo sa stalo," vyhlásil. Opozícii odkázal, nech rešpektuje výsledky volieb. Útok označil za výsledok nenávisti v spoločnosti a chrapúnstva. Vyčíta médiám, že "idú" po politikoch.