Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 3. jún 2024Meniny má Karolína
< sekcia Slovensko

OPLATÍ SA PREČÍTAŤ: Prehľad noviniek na slovenskom knižnom trhu

Ilustračná snímka. Foto: TERAZ.sk

Olivia Rönningová a Lisa Hedqvistová sa pri kontakte s ukrajinskými utečencami dozvedajú o zločinoch, ktorým čelia počas svojej strastiplnej cesty.

Bratislava 20. mája (TASR) - Novinky z oblasti severského krimi, historickej romance, módy v šoubiznise či prírody rozšírili ponuku na pultoch slovenských knižných obchodov.

Cilla a Rolf Börjlindovci sú autormi severského krimi Oko noci. Olivia Rönningová a Lisa Hedqvistová sa pri kontakte s ukrajinskými utečencami dozvedajú o zločinoch, ktorým čelia počas svojej strastiplnej cesty. Kriminalistky sa snažia zistiť, kto stojí za medzinárodnou sieťou napojenou na obchodovanie s ľuďmi. Luna podozrieva svojho partnera Toma Stiltona. Zdá sa, že má podiel na istom pozoruhodnom úmrtí, hoci ho očividne netrápi svedomie. Keď ho príde vypočúvať polícia, vzťah medzi Tomom a Lunou sa vyhrotí.

Nezbednica a hrdina je názov historickej romance Emily Sullivan. Lady Georgiana Arlingtonová urobí pre záchranu svojej rodiny všetko. Dokonca sa vydá za muža, ktorého nemiluje. Až po jeho smrti sa však naplno prejaví jej nespútaná sila a odvaha. Keď sa jej živobytie a reputácia ocitnú v ohrození, netuší, komu dôverovať. Odhaliť identitu záhadného nepriateľa jej môže pomôcť len jeden muž.

Terry Newman je autorkou novinky Taylor Swift - Módna ikona súčasnosti. Americká speváčka, skladateľka, multiinštrumentalistka, herečka a režisérka - to všetko charakterizuje Taylor Swift. Získala najviac cien Grammy za najlepší album v histórii a časopis Time ju vyhlásil za osobnosť roka 2023. Obdivujú ju milióny fanúšikov a fanúšičiek po celom svete, a to nielen vďaka jej hudobnej tvorbe, ale aj módnemu štýlu, ktorý vie dokonale prispôsobiť akejkoľvek príležitosti, či už ide o spoločenský ceremoniál alebo prechádzku mestom, jej kreácie sú natoľko zaujímavé, že je inšpiráciou pre všetkých.

Nórska spisovateľka Maja Lunde predstavuje knihu Sen o strome. To, že spoločenským a politickým konaním vytvárame na našej planéte čoraz nepriaznivejšie podmienky pre život, je fakt, ktorý sa nepočúva ľahko. Dej románu sa odohráva na Špicbergoch v roku 2110. Hlboko v horách na severe sa v permafroste nachádza úložisko semien rastlín z celého sveta. Tínedžer Tommy vyrastá v drsnom prírodnom prostredí s dvoma bratmi a so starou mamou, správkyňou úložiska. Hoci v takýchto podmienkach nie je ľahké prežiť, malé spoločenstvo ľudí si našlo spôsob, ako existovať v súlade s prírodou.