Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 3. jún 2024Meniny má Karolína
< sekcia Slovensko

OPATRNE: Voľby v Dillí budú sprevádzať bezpečnostné opatrenia

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Rezort zároveň upozorňuje na vlnu horúčav, ktoré v Dillí trvajú od piatka (17. 5.), keď v meste namerali 41,7 stupňa Celzia.

Bratislava 21. mája (TASR) - Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR upozorňuje na bezpečnostné opatrenia, ktoré budú sprevádzať sobotňajšie (25. 5.) parlamentné voľby v Dillí v Indii. Informovalo o tom na webe.

"Konanie volieb bude sprevádzané viacerými bezpečnostnými opatreniami, ktoré môžu obmedziť automobilovú dopravu, prípadne sťažiť prístup k miestam s vysokou návštevnosťou vrátane turistických atrakcií," uviedol rezort. Veľvyslanectvo SR v meste odporúča vyhýbať sa masovým zhromaždeniam a davom a riadiť sa pokynmi miestnych úradov.

Rezort zároveň upozorňuje na vlnu horúčav, ktoré v Dillí trvajú od piatka (17. 5.), keď v meste namerali 41,7 stupňa Celzia. "Horúčavy potrvajú ešte niekoľko dní a zasiahnuté sú okrem hlavného mesta Dillí aj štáty Pandžáb, Harijána a Radžanstan," varuje ministerstvo. Odporúča preto dodržiavať pitný režim, vyhýbať sa pobytu na priamom slnečnom žiarení a nosiť voľné priedušné oblečenie z prírodných materiálov.

V prípade núdze môžu občania Slovenskej republiky kontaktovať Veľvyslanectvo SR v Dillí na pohotovostnom čísle +919818799477 alebo MZVEZ SR na čísle +421 2 5978 5978. "Zároveň odporúčame slovenským občanom, aby v prípade cestovania do zahraničia využili službu dobrovoľnej registrácie na webovej stránke ministerstva alebo prostredníctvom mobilnej aplikácie Svetobežka," dodalo MZVEZ.