Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 3. jún 2024Meniny má Karolína
< sekcia Slovensko

Nachádzate sa v Gruzínsku? Pre demonštrácie zvýšte pozornosť

Demonštranti sa zúčastňujú na opozičnom proteste proti „ruskému zákonu“ pri budove parlamentu v centre gruzínskeho mesta Tbilisi v utorok 14. mája 2024. Foto: TASR/AP

Ľudia by sa mali podľa ministerstva diplomacie vyhýbať najmä okoliu Freedom Square, Rustaveli avenue, Heroes Square a budovy parlamentu

Bratislava 21. mája (TASR) - Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR upozorňuje na demonštrácie v gruzínskom Tbilisi. Odporúča preto venovať zvýšenú pozornosť zásadám osobnej bezpečnosti, zvážiť nevyhnutnosť prítomnosti v niektorých oblastiach vo večerných a nočných hodinách a vyhýbať sa zhromaždeniam a demonštráciám. Rezort o tom informoval na webe.

Ľudia by sa mali podľa neho vyhýbať najmä okoliu Freedom Square, Rustaveli avenue, Heroes Square a budovy parlamentu. "Zároveň viaceré ulice v okolí demonštrácií sa uzatvárajú, vznikajú dopravné zápchy, preto neodporúčame premiestňovať sa automobilom, ak jediná trasa do cieľovej destinácie vedie cez centrum mesta," doplnilo ministerstvo.

V prípade núdze môžu občania SR kontaktovať Veľvyslanectvo SR v Tbilisi na pohotovostnom čísle +995 577 335 133 alebo MZVEZ SR na čísle +421 2 5978 5978. "Zároveň odporúčame slovenským občanom, aby v prípade cestovania do zahraničia využili službu dobrovoľnej registrácie na webovej stránke ministerstva alebo prostredníctvom mobilnej aplikácie Svetobežka," podotkol rezort.