Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Slovensko

Pellegrini: Stav premiéra je stále vážny, chvíľu som s ním komunikoval

Na snímke novozvolený prezident SR Peter Pellegrini počas vyhlásenia s prezidentkou SR Zuzanou Čaputovou (nie je na snímke) k atentátu na premiéra SR Roberta Fica (Smer-SD) v Bratislave 16. mája 2024. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Verí v jeho skorú rekonvalescenciu.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 16. mája (TASR) - Zdravotný stav premiéra Roberta Fica (Smer-SD) po stredajšom (15. 5.) útoku je naďalej veľmi vážny. Uviedol to zvolený prezident Peter Pellegrini po návšteve predsedu vlády v banskobystrickej nemocnici. Nakrátko spolu podľa jeho slov komunikovali.



"Bolo mi umožnené hovoriť s ním len niekoľko minúť, pretože si jeho aktuálny stav vyžaduje kľud a pokoj bez ďalších vonkajších rušivých vplyvov," povedal. Verí v jeho skorú rekonvalescenciu.

Zvolený prezident zároveň poďakoval zdravotníckemu personálu a vedeniu Fakultnej nemocnice s poliklinikou (FNsP) F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici. "Pred premiérom sú najťažšie a najdôležitejšie hodiny a dni," dodal.

Opakovane vyzval ľudí na zastavenie šírenia nenávisti. Treba podľa jeho slov spájať rozdelené Slovensko. "Je potrebné, aby sme si spoločne naprieč celou krajinou bez rozdielu našich politických názorov, vierovyznania alebo čohokoľvek iného uvedomili, že sme na Slovensku prekročili jednu červenú čiaru, ktorú sme nikdy od vzniku našej krajiny neprekročili," uzavrel.