Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 3. jún 2024Meniny má Karolína
< sekcia Slovensko

Prezidentka prijala laureátov a finalistov ocenenia Roma Spirit

Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Ako doplnila, príbehy Roma Spirit a množstvo ďalších podobných odkrývajú tvár Slovenska, ktorá je empatická a rešpektujúca.

Bratislava 20. mája (TASR) - Prezidentka SR Zuzana Čaputová v pondelok prijala laureátov a finalistov 15. ročníka ocenenia Roma Spirit. Uviedla to na sociálnej sieti. Poukázala na stovky príbehov nádeje, ľudskosti a inšpirácie. Tie podľa nej pomohli vyvrátiť presvedčenie, že vylúčenie Rómov je neriešiteľným problémom.

"Svojou systematickou prácou, či už ako jednotlivci, obce, mimovládne organizácie či angažované firmy, ukazujú, že podpora detí od útleho veku, vzdelávanie, starostlivosť o zdravie či rovnosť príležitostí v zamestnávaní dlhodobo prináša hmatateľné výsledky," poznamenala hlava štátu. Rómovia v príbehoch sú podľa nej takmer spravidla rovnocennými a dôležitými iniciátormi pozitívnej zmeny v komunitách.

Ako doplnila, príbehy Roma Spirit a množstvo ďalších podobných odkrývajú tvár Slovenska, ktorá je empatická a rešpektujúca." Prosím, nevzdávajte to, aj keď cítite, že idete proti názoru okolia. Ste silou, z ktorej dokážeme ako spoločnosť rásť v prospech všetkých," dodala prezidentka.