Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Slovensko

SaS: Vstup SR do EÚ bol významný, z členstva pramenia mnohé výhody

Na snímke poslanec NRSR Richard Sulík (SaS). Foto: TASR - Jaroslav Novák

Za najpozitívnejšie, čo Slovensku členstvo v EÚ prinieslo, považuje jednotný trh, ukotvenie v právnom rámci aj v silnom systéme bŕzd a protiváh i slobodu pohybu.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 1. mája (TASR) - Vstup SR do Európskej únie (EÚ) bol najvýznamnejším míľnikom. Únia nie je bezchybná, no našej krajine garantuje slobodu a prosperitu. Z členstva pramenia aj mnohé ďalšie výhody. Uviedla to strana SaS pri príležitosti stredajšieho 20. výročia vstupu SR do EÚ.

"Pred 20 rokmi sme presne nevedeli, čo bude pre nás členstvo v EÚ znamenať, no čakali sme, že bude mať pozitívne prínosy. A tak aj bolo, pričom je pre nás priaznivé stále. Preto považujem naše rozhodnutie stať sa členom európskeho spoločenstva krajín, pre takú malú krajinu, akou je Slovensko, za mimoriadne prospešné," skonštatoval líder kandidátky SaS do volieb do európskeho parlamentu Richard Sulík.

Za najpozitívnejšie, čo Slovensku členstvo v EÚ prinieslo, považuje jednotný trh, ukotvenie v právnom rámci aj v silnom systéme bŕzd a protiváh i slobodu pohybu. Sulík zároveň poznamenal, že treba poukazovať tiež na nedostatky EÚ, aby "bolo aj ďalších 20 rokov členstva Slovenska v EÚ takých výhodných, ako tomu bolo doteraz".