Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Slovensko

Zdena Studenková oslávi jubileum. RTVS si ju pripomenie vo vysielaní

Zdena Studenková, archívna snímka. Foto: TASR Martin Baumann

Jednotka venuje herečke priestor už vo štvrtok (16. 5.) o 20.30 h v premiére zábavnej relácie Hit roka, v ktorej sa predstaví ako špeciálny hosť.

Bratislava 15. mája (TASR) - RTVS si pripomenie v televíznom aj rozhlasovom vysielaní herečku Zdenu Studenkovú, ktorá oslávi svoje životné jubileum 70 rokov. Súčasťou programu má byť nielen zlatá televízna klasika, ale aj premiérové programy, rozhovory a rozhlasové hry.

Jednotka venuje herečke priestor už vo štvrtok (16. 5.) o 20.30 h v premiére zábavnej relácie Hit roka, v ktorej sa predstaví ako špeciálny hosť. Reprízu Hitu roka uvidia diváci v sobotu (18. 5.) o 22.35 h.

V nedeľu (19. 5.) o 17.10 h ponúkne divákom Jednotka reprízu relácie Boli sme pri tom, v ktorej budú na veľké zábavné a silvestrovské programy spomínať Studenková a Jozef Vajda.

Dvojka venuje Studenkovej celý sobotný večer. O 20.10 h sa diváci môžu tešiť na premiéru dokumentu Zdena Studenková - sila a krehkosť dokumentaristu Juraja Lehotského. Divákom priblíži, ako známa herečka prežívala detstvo. Zaspomína si napríklad aj na štúdium na strednej škole umeleckého priemyslu, aj na stretnutie s Jozefom Budským na prijímačkách na Vysokú školu múzických umení.

Následne v sobotu o 21.00 h ponúkne Dvojka televízny film Najatý klaun, nakrútený podľa novely slovenského klasika Júliusa Barča-Ivana Cesta ďaleká. Ide o sugestívny príbeh gazdu Cabana, ktorý sa ocitá na životnej križovatke. O 22.25 h odvysiela záznam z divadelného predstavenia Leni autorskej dvojice Valerie Schulczovej a Romana Olekšáka, v ktorom Studenková stvárňuje hlavnú úlohu.

Profil Studenkovej odvysiela v nedeľu Rádio Slovensko o 13.40 h. Následne o 16.35 h sa rozhlasoví poslucháči môžu tešiť na rozhovor s herečkou. Začiatkom júna bude Studenková hostkou Nory Gubkovej v relácii Hosť Rádia Slovensko.

Rádio Devín oslávi herečkino jubileum v sobotu o 22.00 h reláciou Medzi hlasmi a v nedeľu o 19.00 h odvysiela rozhlasovú hru Falošné dôvernosti, kde stvárnila jednu z jej výrazných charakterových rolí.

Hlas jubilujúcej herečky bude znieť vo vysielaní Rádia Litera každých desať hodín od 14. do 20. mája.