Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 3. jún 2024Meniny má Karolína
< sekcia Šport

Real remizoval s Villarrealom 4:4, Ancelotti: Body už nepotrebujeme

Hráč Realu Madrid Arda Güler (druhý sprava) oslavuje so spluhráčmi po tom, ako strelil úvodný gól vo futbalovom zápase španielskej ligy La Liga FC Villarreal - Real Madrid vo Villareale 19. mája 2024. Foto: TASR/AP

Pred posledným kolom sa už žiaden z ôsmich najlepších tímov nemôže posunúť v tabuľke.

Madrid 20. mája (TASR) - V španielskej futbalovej La Lige už v záverečnom kole nebude o čo hrať. Barcelona v nedeľňajšom stretnutí 37. kola zdolala Rayo Vallecano 3:0 a definitívne si zaistila druhú priečku. Známi sú aj všetci zostupujúci a účastníci európskych súťaží, už istý šampión Real Madrid remizoval na pôde Villarrealu 4:4, keď mu štyri góly dal Alexander Sörloth.

Pred posledným kolom sa už žiaden z ôsmich najlepších tímov nemôže posunúť v tabuľke. Skupinovú fázu Ligu majstrov tak určite v budúcej sezóne budú hrať Real, Barcelona, tretia Girona a štvrté Atletico Madrid. Do Európskej ligy miery piate Bilbao a šiesty San Sebastian, Betis Sevilla zo siedmej priečky poputuje do Európskej konferenčnej ligy. Do druhej ligy zostúpia Cadiz, Granada a Almeria. Real Mallorca aj so slovenským obrancom Martinom Valjentom a brankárom Dominikom Greifom zostane nad čiarou.

Real inkasoval štyri góly, no trénera Carla Ancelottiho to netrápilo. V hlave má už jediné, finále Ligy majstrov proti Borussii Dortmund 1. júna. "Našim cieľom nebolo získať body, pretože tie už nepotrebujeme. Chceli sme hrať v rytme, intenzívne a vyhnúť sa zraneniam. Všetko išlo perfektne. Možno sme inkasovali trochu viac gólov, ale to nič nezmení na tom, ako chceme hrať. V útoku sme hrali dobre," skonštatoval po zápase na tlačovej konferencii taliansky kouč.

Nórsky útočník Villarrealu má na konte už 23 gólov v sezóne a dostal sa na čelo tabuľky strelcov o dva pred Artema Dovbyka z Girony. "Padlo veľa gólov, diváci to majú radi. Skvele sme zareagovali po zmene strán, dúfam, že sa Sörloth stane kráľom strelcov. Mál úžasnú sezónu, zaslúži si to a my mu v tom pomôžeme," avizoval útočník Villarrealu Gerrard Moreno.

Barcelonu čaká riešenie interných problémov. K pohode v klube neprispeli ani fanúšikovia, ktorý počas zápasu skandovali aj "Barcelona áno, Laporta nie." Otázna je budúcnosť trénera Xaviho, ktorý najprv oznámil koniec v klube, no neskôr si svoje rozhodnutie rozmyslel údajne k nevôli prezidenta klubu Joana Laportu. "Cítim podporu zo strany fanúšikov, ale skandovanie proti prezidentovi sa mi nepáčilo," prezradil Xavi. "Dnes sa nič nezmenilo, potrebovali sme víťazstvo na druhú priečku a to sa podarilo. Uvidíme, čo vzíde z ďalšieho rozhovoru s prezidentom."