Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Šport

Slovenky nastúpia v Pohári Billie Jean Kingovej proti USA 14. novembra

Na snímke zľava nehrajúci kapitán Matej Lipták a slovenská tenistka Viktória Hrunčáková sa objímajú po výhre nad Slovinkou Veronikou Erjavečovou po druhej dvojhre úvodného dňa kvalifikačného duelu o postup na finálový turnaj Pohára Billie-Jean Kingovej (PBJK) Slovensko - Slovinsko v Bratislave v piatok 12. apríla 2024. Foto: TASR/AP

Finálový turnaj majstrovstiev sveta ženských družstiev v tenise sa uskutoční 13. - 20. novembra na štadióne La Cartuja v Seville.

Bratislava 13. mája (TASR) - Slovenské tenistky nastúpia na prvé kolo finálového turnaja Pohára Billie Jean Kingovej proti výberu USA vo štvrtok 14. novembra. Začiatok stretnutia je naplánovaný na 17.00 h SEČ. Oznámila to Medzinárodná tenisová federácia (ITF). V prípade víťazstva nad USA by sa tím kapitána Mateja Liptáka stretol vo štvrťfinále so štvrtou nasadenou Austráliou, pripomína web Slovenského tenisového zväzu (SFZ).

Finálový turnaj majstrovstiev sveta ženských družstiev v tenise sa uskutoční 13. - 20. novembra na štadióne La Cartuja v Seville. Dátum začiatku finálového turnaja Pohára Billie Jean Kingovej bol presunutý z utorka 12. novembra na stredu 13. novembra, aby sa optimalizovali údaje o sledovanosti a návštevnosti.

Ako ITF oznámila minulý mesiac, na základe spätnej väzby od hráčov, kapitánov, fanúšikov a vysielateľov sa finálový turnaj Pohára Billie Jean Kingovej odohrá v roku 2024 v novom formáte. Skupinovú fázu nahradí vyraďovací systém. V prvom kole začne osem tímov, pričom ďalšie štyri tímy boli priamo nasadené do štvrťfinále.

Po prvý raz budú finálové podujatia Pohára Billie Jean Kingovej a Davisovho pohára prebiehať za sebou s minimálnym prekrývaním. Druhé semifinále a finále Billie Jean King Cupu 2024 sa budú hrať 19. a 20. novembra, v rovnakých dňoch ako prvé dva zápasy finálového turnaja Davisovho pohára v Malage (19. - 24. november).