Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 3. jún 2024Meniny má Karolína
< sekcia Trenčiansky kraj

Trenčiansky kraj má novú koncepciu rozvoja zdravotníctva do roku 2030

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Jaroslav Taldík

Dokument dal TSK vypracovať externej spoločnosti s cieľom zadefinovať opatrenia, ktoré zabezpečia dostupnosť zdravotnej starostlivosti pre obyvateľov kraja.

Trenčín 21. mája (TASR) - Hľadanie možností riešenia problémov zdravotníctva v Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK) prináša strategický dokument Koncepcia rozvoja zdravotníctva TSK do roku 2030. Na pondelkovom (20. 5.) zasadnutí zobrali dokument na vedomie poslanci Zastupiteľstva TSK.

Dokument dal TSK vypracovať externej spoločnosti s cieľom zadefinovať opatrenia, ktoré zabezpečia dostupnosť zdravotnej starostlivosti pre obyvateľov kraja. Koncepcia mapuje demografický a socioekonomický vývoj obyvateľstva v kraji, aktuálny stav v jednotlivých segmentoch zdravotnej starostlivosti, posúdenie stavu troch krajských nemocníc a definuje možnosti a scenáre ich ďalšieho vývoja vo väzbe na strategické ciele zdravotníctva TSK.

O hľadanie optimálneho modelu ďalšieho fungovania nemocníc zastupiteľstvo požiadalo predsedu TSK Jaroslava Bašku. Výsledkom má byť garantovanie trvalej udržateľnosti a dostupnosti v potrebnom rozsahu pri zabezpečení ekonomickej efektívnosti.

"Určite nechceme nemocnice predať, je to majetok TSK, do ktorého sme za desať rokov investovali 60 miliónov eur. Možno by sme hľadali niekoho, kto by tento župný majetok zveľaďoval a poskytoval zdravotnú starostlivosť v potrebnom rozsahu a kvalite. Scenárov je viac, budeme sa o tomto rozprávať na stretnutiach v jednotlivých nemocniciach, ktoré chcem absolvovať v najbližšom období," vysvetlil Baška.