Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 3. jún 2024Meniny má Karolína
< sekcia Trenčiansky kraj

Zastupiteľstvo Trenčianskeho Kraja odsúdilo atentát na Fica

Na snímke predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslav Baška. Foto: TASR Radovan Stoklasa

Zastupiteľstvo TSK takisto vyzvalo volených zástupcov na všetkých úrovniach verejného života a občanov k upokojeniu spoločenskej situácie

Trenčín 20. mája (TASR) - Zastupiteľstvo Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) na svojom mimoriadnom zasadnutí v pondelok prijalo uznesenie odsudzujúce atentát na predsedu vlády Roberta Fica (Smer-SD). Návrh uznesenia ako doplňujúci bod mimoriadneho zasadnutia navrhol predseda TSK Jaroslav Baška.

"Zastupiteľstvo TSK odsudzuje atentát na predsedu vlády SR Roberta Fica, ktorý je bezprecedentným neprijateľným útokom na demokratické zriadenie Slovenskej republiky a riadnu činnosť jej ústavných orgánov a vyvrcholením nenávistných negatívnych nálad v spoločnosti, pričom takýto čin v novodobej histórii našej krajiny nemá obdobu," uvádza sa v uznesení.

Zastupiteľstvo TSK takisto vyzvalo volených zástupcov na všetkých úrovniach verejného života a občanov k upokojeniu spoločenskej situácie, návratu k slušnej a civilizovanej komunikácii a k hodnotám, ktoré ako národ dlhodobo uznávame. Predsedovi vlády Ficovi praje Zastupiteľstvo TSK veľa síl, energie a čo najskoršie uzdravenie.