Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Trnavský kraj

V Bojničkách zhoreli skladové priestory zváračskej dielne

Ilustračná snímka. Foto: TASR – Milan Kapusta

Počas vykonávania hasičských prác bolo zistené, že v horiacich priestoroch sa nachádzajú aj tri dodávkové vozidlá, propán-butánové a acetylénové fľaše.

Bojničky 14. mája (TASR) - V obci Bojničky v okrese Hlohovec horeli v pondelok (13. 5.) po 17. hodine priestory zváračskej dielne v priemyselnej zóne. Jedna osoba sa zranila pri pokuse o uhasenie požiaru, informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trnave Lena Košťálová.

V čase príchodu hasičov boli dva z troch skladových priestorov v plnom rozvoji horenia. Tretí, najväčší, horel vo svojej zadnej časti. Požiar zasiahol časť strechy a bočnú časť obvodovej steny. Do príjazdu hasičských jednotiek sa pokúsila jedna osoba požiar uhasiť, no plamene jej spôsobili popáleniny na viacerých častiach tela. Zasahujúci príslušníci jej poskytli predlekársku prvú pomoc.

Počas vykonávania hasičských prác bolo zistené, že v horiacich priestoroch sa nachádzajú aj tri dodávkové vozidlá, propán-butánové a acetylénové fľaše. Tie hasiči postupne ochladzovali a vynášali na voľné priestranstvo, kde pokračovali v ich ochladzovaní, skonštatovala Košťálová.

Na mieste udalosti zasahovalo 19 príslušníkov HaZZ z Piešťan, Hlohovca, Trnavy, zo Serede a tiež dobrovoľné hasičské zbory z Bojničiek, Dvorníkov, Leopoldova a Paty.

Príčina vzniku požiaru je v štádiu vyšetrovania. Predbežná škoda bola odhadnutá na sumu 200.000 eur. Včasným a odborným zásahom sa podarilo uchrániť majetok v hodnote 500.000 eur.