Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 3. jún 2024Meniny má Karolína
< sekcia Zahraničie

Zelenskyj: Ukrajinské sily dosahujú hmatateľné výsledky

Na archívnej snímke ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Foto: TASR/AP

Ukrajina sa bráni pred novou ruskou ofenzívou v Charkovskej oblasti od 10. mája.

Kyjev 21. mája (TASR) - Ukrajinské jednotky bojujúce proti ruským silám v Charkovskej oblasti na severovýchode krajiny dosahujú "hmatateľný" pokrok, no situácia v iných častiach frontovej línie je zložitá. Uviedol to v utorok ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, informuje TASR na základe správy agentúry AFP.

Ukrajina sa bráni pred novou ruskou ofenzívou v Charkovskej oblasti od 10. mája. V jej rámci Rusi zaznamenali najväčšie územné zisky na Ukrajine za uplynulých 18 mesiacov.

"V Charkovskej oblasti naše sily ničia okupantov, výsledky sú hmatateľné," povedal Zelenskyj vo svojom pravidelnom večernom videoodkaze. Upozornil však, že situácia na východnom fronte v okolí miest Pokrovsk, Kramatorsk a Kurachove zostáva v súčasnosti "mimoriadne náročná". "Väčšina bojov sa teraz odohráva práve tam," dodal.

Hovorca ukrajinskej armády Nazar Vološyn povedal, že ukrajinským jednotkám sa "podarilo stabilizovať situáciu" na fronte v Charkovskej oblasti. Situácia je však podľa jeho slov zložitá a rýchlo sa mení.