Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Žilinský kraj

Kritické výtlky na ružomberských cestách opravia s infražiaričmi

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Od 2. mája tak budú v ružomberských uliciach pracovať ľudia, ktorí budú nové zariadenie obsluhovať.

Ružomberok 30. apríla (TASR) - Kritické výtlky na miestnych cestách v Ružomberku budú po novom opravovať s pomocou infražiaričov. Inšpirovali sa v Liptovskom Hrádku, kde takýto spôsob využívajú už takmer štyri roky. Informoval o tom v utorok ružomberský primátor Ľubomír Kubáň.

"Vďaka technológii budeme môcť výtlky, praskliny, sieťové rozpady či okolie kanalizačných vpustí opravovať počas celého roka vo svojej réžii a pružnejšie ako doteraz. Veľkú výhodu vidím v efektivite tejto technológie," vyzdvihol Kubáň. Dodal, že v utorok zariadenie doviezol dodávateľ a už vyskúšali opravu prvých výtlkov pred zastávkovým zálivom mestskej autobusovej dopravy pri radnici.

Od 2. mája tak budú v ružomberských uliciach pracovať ľudia, ktorí budú nové zariadenie obsluhovať. Primátor zároveň ubezpečil, že pokračovať budú aj vo veľkých rekonštrukciách ciest. "Onedlho spoznáme vysúťaženého dodávateľa, ktorý bude realizovať opravy ciest za viac ako 70.000 eur. V tomto roku by sme chceli na obnovu kritických úsekov vyčleniť sumu približne rovnakú ako vlani, teda 150.000 až 200.000 eur," vyčíslil.

Kubáň poznamenal, že mesto dobieha obrovský investičný dlh, ktorý sa týka opráv ciest a chodníkov. Zhodnotil, že najlepšie by bolo komplexne zrekonštruovať najproblematickejšie cesty v dĺžke viac ako 92 kilometrov. "Ako obyčajne, problémom je cena. Na investíciu vo výške viac ako dvoch miliónov eur aktuálne nedokážeme nájsť zdroje," uviedol.