Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Žilinský kraj

Žilinskí policajti vlani vybrali na pokutách takmer 260.000 eur

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Viac ako dve tretiny riešených priestupkov sa týkali oblasti dopravy.

Žilina 29. apríla (TASR) - Príslušníci žilinskej mestskej polície (MsP) vlani riešili 14.312 priestupkov, z toho počas hliadkovej činnosti zistili viac ako 11.400 priestupkov. Celkové príjmy mestskej polície za porušovanie predpisov priestupcami dosiahli v roku 2023 spolu 259.493 eur. Na aprílovom rokovaní mestského zastupiteľstva o tom v bilančnej správe informoval náčelník MsP Žilina Peter Mišejka.

Viac ako dve tretiny riešených priestupkov sa týkali oblasti dopravy. Dominovali priestupky týkajúce sa odstavenia vozidiel, či už mimo vyhradených parkovacích plôch alebo na chodníkoch a verejnej zeleni. Takmer tri tisícky priestupcov nerešpektovali dopravné značenie.

Policajný náčelník poznamenal, že aj keď je v súčasnosti pozornosť mestských policajtov zameraná na kontrolu vozidiel v rámci parkovacej politiky, prioritou útvaru je naďalej ochrana zdravia a bezpečnosti obyvateľov a návštevníkov mesta. "Vlani naši príslušníci včasným zásahom zachránili päť ľudských životov. Zadržali 26 osôb z dôvodu podozrenia zo spáchania trestného činu a ďalších 24 osôb na základe vyhláseného pátrania," uviedol Mišejka.

Doplnil, že žilinská MsP zaznamenala vlani 2139 porušení nariadenia o požívaní alkoholických nápojov v meste a 171 porušení nariadenia o chove, vedení a držaní psov.