Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 31. máj 2024Meniny má Petronela a Petrana
Do otvorenia volebných miestností ostáva:
EU ParliamentEurovoľby 2024

Minister vnútra odsúdil incident pred domom P. Pellegriniho

Minister opätovne vyzval na zmiernenie napätia a sebareflexiu všetkých, ktorí formujú verejnú mienku.

- Nemecká vláda povolí Ukrajine použiť zbrane dodané Nemeckom aj na útoky proti vojenským cieľom v Rusku.

- Slovensko bude musieť zrevidovať ciele v niektorých projektoch financovaných z Plánu obnovy a odolnosti, aby neprišlo o financie, ktoré na ne boli určené. Vyplýva to z analýzy stavu Plánu obnovy a odolnosti, ktorú vypracoval Najvyšší kontrolný úrad SR.

- Prezidentka SR Zuzana Čaputová podpísala novelu zákona o poskytovateľoch zdravotnej starostlivosti. Ordinačné hodiny ambulantných pohotovostí pre deti sa od júla skrátia na 20.00 h. Novela upravuje aj ordinačné hodiny pediatrov v bežných ambulanciách.

- Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) odsúdil štvrtkový (30. 5.) incident pred domom používaným zvoleným prezidentom Petrom Pellegrinim. Na aute tam prišiel muž, ktorý svoje dieťa zamaskované v kukle na zadnom sedadle nechal mieriť na dom atrapou zbrane.

- Mandát v Európskom parlamente (EP) chce Progresívne Slovensko (PS) využiť na presadenie širších možností pre regióny získavať európske zdroje tak, aby smerovali priamo do regiónov. Hnutie PS to uviedlo v rozhovore pre TASR v súvislosti s eurovoľbami.

- Slovensko vo štvrtok v sídle amerického Národného úradu pre letectvo a vesmír (NASA) vo Washingtone podpísalo Dohody Artemis.

- Dočasne povereným predsedom Špecializovaného trestného súdu bude od júna jeho doterajší podpredseda Igor Králik. Nahradí tak Jána Hrubalu, ktorý sa vzdal funkcie. TASR to potvrdila hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

- Posádky ruských Vzdušno-kozmických síl (VKS) sa zúčastnili na spoločnom cvičení s bieloruskými vzdušnými silami a silami protivzdušnej obrany, uviedli v piatok ruské médiá.

- Chceme Európsku úniu (EÚ) ako mierový a prosperujúci projekt, ktorý zabezpečí fungovanie všetkého, pre čo sme do únie v roku 2004 vstupovali. Skonštatovala to strana Smer-SD s tým, že mier je preto hlavnou témou jej kampane.

- Realizačné ceny nehnuteľností určených na bývanie odštartovali rok 2024 medzikvartálnym aj medziročným poklesom. Oproti 4. štvrťroku vlaňajška sa znížili v priemere o 1,7 %, pokles prišiel po dvoch štvrťrokoch.

- Švajčiarsky súd v Bazileji odsúdil vo štvrtok bývalého člena motorkárskeho klubu Hells Angels na 12 rokov a 10 mesiacov väzenia.

- Britsko-americkému influencerovi Andrewovi Tateovi, ktorý v Rumunsku čaká na súdny proces pre obvinenia z obchodovania s ľuďmi a zo znásilnenia, zamietol súd odvolanie voči obmedzeniam pohybu.

- Premiéra Roberta Fica (Smer-SD) previezli z banskobystrickej nemocnice do domácej ošetrovateľskej starostlivosti. Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici to potvrdila na sociálnej sieti.

- Nemecké mesto Hamburg pomenovalo nábrežnú promenádu v centre po svojom rodákovi, módnom návrhárovi Karlovi Lagerfeldovi. Stalo sa tak päť rokov po jeho smrti, informuje TASR podľa tlačovej agentúry DPA.

- Bombovú hrozbu zaznamenali na hlavnej vlakovej stanici v rakúskej metropole Viedeň, informuje TASR podľa agentúry APA.

- Porota newyorského súdu uznala exprezidenta USA Donalda Trumpa za vinného vo všetkých 34 bodoch obžaloby v prípade podplácania výmenou za mlčanlivosť a s tým súvisiaceho falšovania obchodných záznamov.

- Spojené štáty udelili Ukrajine povolenie využiť nimi dodané zbrane na útoky na územie Ruska, avšak výlučne v blízkosti mesta Charkov, uviedol vo štvrtok nemenovaný zdroj z USA.

- Nemeckí futbalisti dostanú v prípade zisku titulu na domácich ME (14. júna - 14. júla) finančnú prémiu 400.000 eur na hlavu.

- Novým trénerom hokejistov HK Spišská Nová Ves sa stal Kanaďan Jason O´Leary.

- Nemecko poskytne Ukrajine ďalšie zbrane v hodnote 500 miliónov eur. Nový balík vojenskej pomoci ohlásil nemecký minister obrany Boris Pistorius počas svojej štvrtkovej návštevy ukrajinského prístavného mesta Odesa.