Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
Do otvorenia volebných miestností ostáva:
EU ParliamentEurovoľby 2024

Pápež František poslal list Čaputovej, modlí sa za uzdravenie Fica

Chcel by som tiež vyjadriť slovenskému národu blízkosť a solidaritu v tomto okamihu skúšky. Zvolávam naň požehnanie Všemohúceho, aby vo Vašej krajine vládli svornosť a pokoj, napísal pápež.

- Najmenej traja ľudia prišli o život a ďalších 28 utrpelo zranenia pri ruskom útoku navádzanými leteckými bombami v meste Charkov na severovýchode Ukrajiny.

- Kurdská regionálna bezpečnostná rada v piatok oznámila zadržanie blízkeho spolupracovníka vodcu teroristickej organizácie Islamský štát (IS) abú Bakra Baghdádího, ktorý prišiel o život v roku 2019.

- V blízkosti vojenskej akadémie v Petrohrade došlo k výbuchu, informovali večer ruské médiá. Zranenia pri výbuchu utrpelo sedem osôb.

- Pápež František v piatok zaslal v súvislosti s atentátom na slovenského premiéra Roberta Fica list prezidentke SR Zuzane Čaputovej, v ktorom vyjadruje Slovensku blízkosť a solidaritu.

- Cesta k zmieru v spoločnosti nevedie cez falošnú politickú korektnosť. Na sociálnej sieti to uviedol podpredseda vlády a minister obrany Robert Kaliňák (Smer-SD) s tým, že jedinou cestou vpred je sebareflexia.

- Paul McCartney sa stal prvým hudobníkom-miliardárom v Spojenom kráľovstve. Vyplýva to z najnovšieho zoznamu najbohatších ľudí alebo rodín žijúcich v krajine zostavenom nedeľníkom The Sunday Times.

- Na budúci týždeň sa uskutoční mimoriadne zasadnutie vlády k eurofondom. Na sociálnej sieti to avizoval podpredseda vlády a minister obrany Robert Kaliňák (Smer-SD).

- Hokejisti Dánska si na prebiehajúcich MS pripísali na konto druhé víťazstvo. V piatkovom dueli A-skupiny zdolali v Prahe tím Veľkej Británie 4:3.

- Švédsko v piatok celoštátne posilnilo bezpečnostné opatrenia na ochranu židovskej komunity po tom, ako ráno zazneli výstrely v blízkosti izraelského veľvyslanectva v Štokholme.

- Hokejisti Nemecka zvíťazili nad Kazachstanom 8:2 v piatkovom zápase slovenskej B-skupiny na MS v Ostrave.

- Arbitrážny súd v Petrohrade zmrazil bankové účty a aktíva talianskej banky Unicredit v Rusku.

- Buckinghamský palác oznámil, že kráľ Karol III. sa začiatkom júna vo Francúzsku zúčastní na spomienkových podujatiach pri príležitosti 80. výročia vylodenia spojencov.

- Izraelská armáda objavila počas nočnej operácie v Pásme Gazy telá troch rukojemníkov odvlečených z juhu Izraela pri vpáde palestínskych militantov zo 7. októbra 2023.

- Massimiliano Allegri už nie je tréner futbalistov Juventusu Turín. Vedenie talianskeho veľkoklubu ho prepustilo po jeho kontroverznom správaní sa voči rozhodcom v stredajšom finále Talianskeho pohára.

- Americkú ekonomiku pravdepodobne v blízkej budúcnosti čaká spomalenie. Oznámil to inštitút Conference Board, ktorého údaje zverejnil portál RTTNews.

- Polovica Poliakov súhlasí s tým, aby sa ukrajinskí muži, ktorých sa týka branná povinnosť, vrátili na Ukrajinu. Vyplýva to z výsledkov prieskumu agentúry IBRiS, ktoré zverejnil poľský denník Rzeczpospolita.

- Holandský kráľ Viliam-Alexander sa v piatok popoludní telefonicky spojil s prezidentkou SR Zuzanou Čaputovou. V súvislosti s útokom na premiéra Roberta Fica (Smer-SD) v telefonáte vyjadril spoluúčasť, podporu a solidaritu so slovenskou spoločnosťou.

- Polícia zaznamenala v súvislosti so stredajším (15. 5.) útokom na premiéra Roberta Fica na sociálnych sieťach obrovské množstvo hanlivých a nenávistných komentárov vo vzťahu k osobe predsedu vlády SR a taktiež útokov na voličov a predstaviteľov opozičných strán.

- Útočník Marko Daňo sa v sobotňajšom zápase profi Francúzsku vráti do zostavy slovenského tímu po tom, čo vynechal predošlé tri stretnutia. V piatom zápase na MS v Ostrave nahradí Martina Faška-Rudáša.

- Prokurátor navrhuje väzbu pre obvineného muža, ktorý v stredu (15. 5.) viacerými strelami ťažko zranil predsedu vlády SR Roberta Fica (Smer-SD).