Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 22. máj 2024Meniny má Júlia a Juliána
Do otvorenia volebných miestností ostáva:
EU ParliamentEurovoľby 2024

Pre úniky zo zdravotnej dokumentácie premiéra vedú trestné stíhanie

Žilinka priblížil, že od 17. mája je na základe pokynu okresného prokurátora Banská Bystrica vedené trestné stíhanie pre prečin neoprávneného nakladania s osobnými údajmi.

,aktualizované 

- Prudké búrky nad maďarským hlavným mestom v utorok večer spôsobili na Medzinárodnom letisku Ferenca Liszta v Budapešti meškania odletov, zrušenie leteckých spojov a presmerovanie niekoľkých príletov na iné letiská.

- Poslanci Národnej rady (NR) SR sa v stredu ráno vrátili k mimoriadnej schôdzi, na ktorej preberajú návrh zákona, ktorý rieši zmeny v Rozhlase a televízii Slovenska (RTVS). Inštitúcia sa má zmeniť na Slovenskú televíziu a rozhlas (STVR).

- Okresná prokuratúra Banská Bystrica vedie trestné stíhanie pre únik a zverejnenie údajov zo zdravotnej dokumentácie premiéra Roberta Fica (Smer-SD) po atentáte. Generálny prokurátor Maroš Žilinka o tom informoval na sociálnej sieti.

- Vietnamské Národné zhromaždenie v stredu ráno po hlasovaní v sídle parlamentu v Hanoji schválilo To Lama, ministra verejnej bezpečnosti, za prezidenta krajiny.

- Český turista zahynul po páde vo Vysokých Tatrách, jeho telesné pozostatky našli pod Batizovskou próbou. Horská záchranná služba (HZS) informovala, že nezvestnosť turistu im v utorok (21. 5.) nahlásila jeho priateľka.

- Desaťtisíce ľudí vyšli v stredu do ulíc iránskej metropoly Teherán v rámci pohrebného sprievodu za tamojšieho prezidenta Ebráhíma Raísího, ktorý v nedeľu zahynul pri havárii vrtuľníka.

- Úrad OSN pre palestínskych utečencov na Blízkom východe (UNRWA) v utorok oznámil, že pozastavuje distribúciu jedla v meste Rafah na juhu Pásma Gazy pre nedostatok dodávok pomoci.

- Slovenská hokejová reprezentácia sa na 87. MS predstaví vo štvrtok v pražskej O2 aréne od 16.20 h proti obhajcom titulu z Kanady.

- Dnes bude prevažne oblačno, miestami prehánky alebo búrky. Teploty 18 až 23 stupňov Celzia.

- Slovenská hokejová reprezentácia uzavrela účinkovanie v základnej B-skupine MS vysokou prehrou so Švédskom 1:6.

- Holandsko už viac nedovolí svojim občanom adoptovať si deti zo zahraničia, oznámil v utorok holandský minister pre právnu ochranu Franc Weerwind.

- Poľsko preveruje "pomerne pravdepodobné" zapojenie ruských špeciálnych služieb do minulotýždňového požiaru nákupného centra vo Varšave, oznámil v utorok poľský premiér Donald Tusk.

- Pre výskyt medveďa hnedého sa bude po novom vyhlasovať mimoriadna situácia ako pri zemetrasení či teroristickom útoku. Po jej vyhlásení bude zakázané vytvárať vnadiská, ktoré by mohli medvede prilákať.

- Postupy pri výrube drevín sa majú zjednodušiť. Vyplýva to z novely zákona o ochrane prírody a krajiny, ktorú v utorok poslanci Národnej rady (NR) SR posunuli do druhého čítania. O návrhu parlament rokuje v skrátenom legislatívnom konaní.

- O poskytnutí peňazí z Fondu na podporu umenia bude po novom rozhodovať rada fondu. Prihliadať bude na stanovisko odbornej komisie, ktorá bude poradným orgánom rady, no stanovisko nebude pre radu záväzné.

- Pri tragédii na železničnej stanici v Nitre prišiel o život 16-ročný chlapec. Oznámenie o náleze tela prijala polícia v utorok v ranných hodinách od pracovníkov železníc.

- Izraelské úrady v utorok pri hraniciach s Pásmom Gazy zhabali kameru a vysielacie zariadenie tlačovej agentúry Associated Press (AP).

- Slovenská republika mala v apríli najnižšiu mieru nezamestnanosti od svojho vzniku. Miera nezamestnanosti vypočítaná z celkového počtu nezamestnaných na ekonomicky aktívnom obyvateľstve dosiahla v apríli 2024 úroveň 5,96 %.

- Líder hnutia Slovensko Igor Matovič praje politikom, aby zadosťučinili uzneseniu Národnej rady (NR) SR k atentátu na premiéra Roberta Fica (Smer-SD) a ukázali, že chcú byť slušní.