Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 30. máj 2024Meniny má Ferdinand
Do otvorenia volebných miestností ostáva:
EU ParliamentEurovoľby 2024

ŠIPOŠ: Hnutie Slovensko je členom najvplyvnejšej frakcie v EP

Europoslanci zvolení za ĽSNS v tejto chvíli v žiadnej frakcii nie sú. Smer-SD a Hlas-SD majú v Strane európskych socialistov pozastavené členstvo, upozornil M. Šipoš z hnutia Slovensko. PODCAST, VIDEO

- Úrad vlády (ÚV) SR zabezpečil spoločný postup pri ukončení spolupráce Ministerstva vnútra SR, Ministerstva obrany SR, Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR a Ministerstva financií SR so spoločnosťou Gerulata Technologies.

- Premiér Robert Fico (Smer-SD) absolvoval na základe rozhodnutia konzília lekárov vo štvrtok ďalšie kontrolné vyšetrenia, ktoré potvrdili pozitívny vývoj jeho zdravotného stavu. Rovnako sa v týchto dňoch začal proces jeho rehabilitácie.

- V okrese Čadca platí výstraha prvého stupňa pred povodňami. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informoval na svojom webe.

- Slovenskí hokejisti budú hrať na MS v roku 2025 v Štokholme v základnej skupine spolu s Rakúskom, Kanadou, Fínskom, Francúzskom, Lotyšskom, Slovinskom a domácim Švédskom. Definitívne zloženie skupín zverejnila Medzinárodná hokejová federácia na svojom webe.

- Slovenský reprezentant v športovej streľbe Patrik Jány získal na ME vo vzduchových zbraniach v chorvátskom Osijeku zlatú medailu v ľahu na 50 m. V individuálnej súťaži triumfoval s nástrelom 628,8.

- Dolná komora španielskeho parlamentu definitívne schválila zákon o amnestii pre katalánskych separatistov.

- Náraz do autobusu na ceste I/9 pri Brezolupoch v okrese Bánovce nad Bebravou neprežil 52-ročný motocyklista.

- Zdravotný stav premiéra je stabilizovaný a vyvíja sa podľa očakávaní celého tímu odborníkov, ktorí zabezpečujú jeho zdravotnú starostlivosť. Konštatovala to vo štvrtok riaditeľka Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici

- Vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby (ÚIS) ukončil prípad, mediálne známy ako čurillovci, návrhom na podanie obžaloby na siedmich obvinených policajtov. Spis už odovzdal dozor vykonávajúcemu prokurátorovi. TASR o tom informovala hovorkyňa ÚIS Andrea Dobiášová.

- Súdna rada SR vyslovila nesúhlas s trestným stíhaním sudkýň Jarmily U. a Otílie D. pre trestný čin ohýbania práva. Vyplýva to z vyjadrenia predsedníčky Súdnej rady Marcely Kosovej.

- Ukrajinská vzdušná obrana zničila v noci sedem rakiet vypálených Ruskom a 32 dronov, oznámil vo štvrtok veliteľ ukrajinských vzdušných síl Mykola Oleščuk. TASR o tom informuje podľa správy agentúry Reuters.

- Slovenský hokejista Juraj Pekarčík podpísal trojročný nováčikovský kontrakt s klubom NHL St. Louis Blues. Osemnásťročný útočník je súčasťou organizácie "bluesmanov" od draftu 2023, v ktorom si ho vybrali v 3. kole zo 76. miesta.

- Hokejisti Edmontonu zvíťazili v noci na štvrtok vo 4. zápase finále Západnej konferencie NHL nad Dallasom 5:2 a sériu hranú na štyri víťazné zápasy vyrovnali na 2:2. Tromi bodmi za asistencie sa na triumfe podieľal kapitán "olejárov" Connor McDavid.

- Počas vrcholiacej kampane pred voľbami v Mexiku zavraždili ďalšieho kandidáta: obeťou útoku sa v stredu stal Alfredo Cabrera, ktorý sa uchádzal o post primátora juhomexického mesta Coyuca de Benítez. Zastrelený bol od chrbta počas predvolebného zhromaždenia.

- Ruská armáda v noci na štvrtok podnikla ďalší raketový útok na mesto Charkov na severovýchode Ukrajiny. Zranené boli najmenej štyri osoby a vznikli aj škody na infraštruktúre, uviedla agentúra Reuters.

- Ukrajinskí záchranári ukončili pátranie a identifikovali telá 19 osôb, ktoré prišli o život, keď hypermarket so stavebnými materiálmi vo východukrajinskom meste Charkov minulú sobotu zasiahli rakety vypálené z ruských pozícií.

- Severná Kórea odpálila vo štvrtok skoro ráno niekoľko balistických rakiet krátkeho doletu, informovala vo štvrtok juhokórejská armáda.

- Futbalisti Olympiakosu Pireus zvíťazili v stredajšom finále Európskej konferenčnej ligy UEFA nad ACF Fiorentina 1:0 po predĺžení a získali prvú európsku trofej v histórii.

- Slovenská plavkyňa Tamara Potocká vytvorila na 30. ročníku pretekov Mare Nostrum v Barcelone nový národný rekord na 200 m polohové preteky, ktorý má hodnotu 2:13,53 minúty.

- Futbalisti Olympiakosu Pireus remizovali po prvom polčase stredajšieho finále Európskej konferenčnej ligy UEFA s ACF Fiorentina 0:0.