Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia

Rybáriková vydrela výhru proti Konjuhovej, postúpila aj Schmiedlová

Slovenka Anna Karolína Schmiedlová sa teší po zisku bodu proti Juhoafričanke Chanelle Scheepersovej v 1. kole ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne 19.januára 2015. Foto: TASR/AP

Slovenskí tenisti zaznamenali v úvodný deň zápolení na grandslamovom turnaji Australian Open stopercentnú úspešnosť.

Melbourne 19. januára (TASR) - Slovenskí tenisti zaznamenali v úvodný deň zápolení na grandslamovom turnaji Australian Open stopercentnú úspešnosť. Po Magdaléne Rybárikovej, Martinovi Kližanovi a Lukášovi Lackovi postúpila do 2. kola dvojhry v Melbourne aj Anna Karolína Schmiedlová.



Zverenka trénera Milana Martinca si poradila s Juhoafričankou Chanelle Scheepersovou v troch setoch 6:4, 4:6, 6:2. Súperke odplatila prehru z antuky v Bad Gasteine z roku 2013. V ďalšom kole ju čaká nasadá tridsaťjednotka Kazaška Zarina Dijasová, ktorá vyhrala nad kvalifikantkou Poľkou Urszulou Radwaňskou 3:6, 6:4 a 6:2.

V 2. kole Schmiedlová vs Dijasová

Schmiedlová čakala, že proti Scheepersovej to bude náročný duel. "Chanelle mala vlani výborné výsledky, navyše hrá podobným štýlom ako ja. Vedela som, že budeme hrať dlhé výmeny, čo sa aj potvrdilo. Bol to úplne iný zápas ako v Bad Gasteine. Tam som prišla unavená, mala som problémy zvyknúť si na nadmorskú výšku a nehrala som dobre. Australian Open je predsa len niečo iné, je to grandslam a veľmi som chcela dnes vyhrať. Pomohli mi nohy, vďaka ním som vybojovala veľa lôpt. V druhom sete som urobila veľa ľahkých chýb, no tretí som našťastie zvládla, z čoho mám veľkú radosť. Pôjdem si pozrieť moju ďalšiu súperku, ani s jednou som ešte nehrala. Dijasová je síce nasadená, no na 2. kolo by to mohlo byť aj horšie," povedala pre TASR slovenská fedcupová reprezentantka.

Radosť A.K.Schmiedlovej.
Foto: TASR/AP

Rybáriková vydrela postup

Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková sa prebojovala do 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne. V úvodnom kole si poradila s Chorvátkou Anjou Konjuhovou v dvoch setoch 6:4, 6:4 a zaznamenala prvé singlové víťazstvo v tomto roku. Na podujatiach v Brisbane a Hobarte stroskotala hneď na úvodnej prekážke. Jej ďalšou súperkou bude nasadená dvadsaťjednotka Číňanka Šuaj Pcheng.

Fotogaléria: Australian Open: Deň prvý


Rybárikovej vyšiel úvod zápasu s Konjuhovou a po rýchlom brejku si vybudovala náskok 4:1. Chorvátke sa síce následne podarilo vyrovnať na 4:4, no koncovka patrila Slovenke. Druhé dejstvo malo rovnaký priebeh. Rybáriková po brejku vo štvrtom geme odskočila súperke na 4:1 a hoci Konjuhová vyrovnala na 4:4, záver bol opäť v réžii slovenskej dvojky. Za stavu 5:4 premenila pri vlastnom servise hneď prvý mečbal a vyrovnala vzájomnú bilanciu s Konjuhovou na 1:1, vlani s ňou prehrala na harde v Istanbule.

Čaká ju Číňanka Šuaj Pcheng

Rybáriková mala z úspešného vstupu do turnaja radosť. "Teší ma, že sa mi podarilo dnes vyhrať, lebo prvý zápas na grandslamoch nikdy nie je jednoduchý, je to náročné hlavne na psychiku. Z tenisového hľadiska to dnes nebolo najlepšie, no dôležité je, že som zvládla kľúčové momenty, podržalo ma podanie. Vydreté víťazstvo sa vždy cení. V Melbourne pofukuje vietor, o to ťažšie sa hrajú výmeny," povedala pre TASR slovenská fedcupová reprezentantka. Proti Šuaj Pcheng podľa vlastných slov nemá čo stratiť. "Je to veľmi nepríjemná súperka, na grandslamoch hrá tradične dobre. Forsíruje taký typický čínsky tenis, veľmi rýchly. Vlani mala veľmi dobrý rok a bude favoritkou. Ak chcem uspieť, budem musieť podať maximálny výkon."

ženy - dvojhra - 1. kolo:
Magdaléna RYBÁRIKOVÁ (SR) - Ana Konjuhová (Chor.) 6:4, 6:4
Šuaj Pcheng (21-Čína) - Tatjana Mariová (Nem.) 6:4, 7:5
Anna Karolína SCHMIEDLOVÁ (SR) -Chanelle Scheepersová (JAR) 6:4, 4:6, 6:2
Zarina Dijasová (31-Kazach.) - Urszula Radwaňská (Poľ.) 3:6, 6:4, 6:2,

Čínska tenistka Šuaj Pcheng odvracia úder Nemky Tatjany Mariovej v 1. kole ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne 19.januára 2015. Číňanka vyhrala 6:4, 7:5 a jej ďalšou súperkou bude Slovenka Magdaléna Rybáriková.
Foto: TASR/AP


Slovenka Magdaléna Rybáriková podáva proti Chorvátke Anje Konjuhovej v 1. kole ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne 19.januára 2015.
Foto: TASR/AP


Slovenka Magdaléna Rybáriková odvracia úder Chorvátky Anji Konjuhovej v 1. kole ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne 19.januára 2015.
Foto: TASR/AP


Slovenka Magdaléna Rybáriková odvracia úder Chorvátky Anji Konjuhovej v 1. kole ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne 19.januára 2015.
Foto: TASR/AP