Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Banskobystrický kraj

Aj tento rok budú na Skalke bežkári prispievať na úpravu tratí

Kremnica-Skalka. Foto: TASR/Dušan Hein

Už pri zavádzaní poplatkov samospráva avizovala, že vybrané prostriedky budú účelovo viazané s cieľom zlepšiť podmienky pre návštevníkov Skalky a bežeckého lyžovania.

Kremnica 4. decembra (TASR) - Aj tento rok budú na Skalke na úpravu bežeckých tratí prispievať aj samotní bežkári. Spoplatnenie bežkárskych tratí, ktorých je tam približne 55 kilometrov, zaviedlo mesto Kremnica v polovici uplynulej sezóny. Keďže sa to samospráve osvedčilo, vo vyberaní príspevkov chce pokračovať aj túto sezónu.

"Ten model, ktorý sme zaviedli vlani, sa vcelku osvedčil, aj výber bol v slušnej výške. Práve minulý štvrtok sme osádzali na Skalke kontajner so sociálnymi zariadeniami," priblížil primátor Kremnice Alexander Ferenčík s tým, že bol zakúpený z vyzbieraných prostriedkov.

Už pri zavádzaní poplatkov totiž samospráva avizovala, že vybrané prostriedky budú účelovo viazané s cieľom zlepšiť podmienky pre návštevníkov Skalky a bežeckého lyžovania. Z ďalšieho výberu tak chce samospráva zakúpiť trojkontajner, ktorý by mal slúžiť ako šatne. "Administratívne pracujeme aj výstavbe jazierka, ktoré budeme využívať na zasnežovanie inline okruhu," dodal o ďalších plánoch v lokalite Ferenčík.