Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

Aké by mali byť samosprávy k deťom a mladým, ukazuje výstava

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Podľa jedného z organizátorov výstavy, Nadácie pre deti Slovenska, ktorá spolu s partnermi od roku 2010 systematicky realizuje program Komunity priateľské deťom a mladým ľuďom,

Banská Bystrica 19. februára (TASR) – Spoznať, aké by mali byť samosprávy rešpektujúce práva detí a mladých ľudí, môžu až do konca februára návštevníci výstavy v historickej radnici na Námestí SNP v Banskej Bystrici. Jej cieľom je prostredníctvom umeleckého stvárnenia otvárať diskusiu o tom, aké kroky je potrebné urobiť, aby samosprávy také skutočne boli.

Autorom vystavených fotografií je Rastislav Očenáš a vznikli v rôznych kútoch Slovenska, kde sa samosprávy, školy, mimovládne organizácie a aktívni jednotlivci snažia vytvárať komunity priateľské k deťom a mladým.

Podľa jedného z organizátorov výstavy, Nadácie pre deti Slovenska, ktorá spolu s partnermi od roku 2010 systematicky realizuje program Komunity priateľské deťom a mladým ľuďom, takto vytvárajú priestor pre rodičov, aktívnych občanov, komunitu a samosprávu na spoločné hľadanie možnosti napĺňania potrieb detí a mladých, aby sa cítili byť rešpektovanými partnermi v tvorbe a realizácii politiky a aktivít zameraných na nich.